Στις 13.806 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

148

Μεγάλη ανταπόκριση συμεχίζει να βρίσκει το πρόγραμμα «Γέφυρα»,όπως τόνισε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας.

Επισήμανε ότι «όπως είναι γνωστό δικαιούχοι είναι όσοι πήραν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με υποθήκη την κύρια κατοικία και έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κοροναϊού, ανεξαρτήτως αν τα δάνεια αυτά είναι εξυπηρετούμενα ή μη». Αυτό σημαίνει όπως είπε ότι «το Πρόγραμμα καλύπτει, δηλαδή, όχι μόνο όσους έχουν κόκκινα δάνεια, αλλά επιβραβεύει και τους συνεπείς δανειολήπτες.

Και αυτό σε αντίθεση με το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης που επιδοτούσε μόνο τα δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα στις 31/1/2018. Απόδειξη ότι το Πρόγραμμα “Γέφυρα” είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία, είναι η θετική ανταπόκριση σε αυτό.» Μέσα σε μόλις 3 ημέρες, οριστικοποιήθηκαν υπερδιπλάσιες αιτήσεις απ’ ό,τι στους 13 μήνες ισχύος του προηγούμενου προγράμματος.

Συγκεκριμένα, 13.806 αιτήσεις είχαν υποβληθεί οριστικά έως τις 07.00 το πρωί χθες. Στην πλατφόρμα του προγράμματος είχαν εισέλθει έως τις 07.00 χθες  το πρωί 39.759 δανειολήπτες, εκ των οποίων 34.872 είχαν ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης και 31.789 είχαν ήδη άρει το απόρρητό τους. Σημειώνεται ότι, μόλις το 0,9% των αιτήσεων έχουν κριθεί ως μη επιλέξιμες λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και μόλις το 0,05% λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει