Ένας πύθωνας στην ύπαιθρο του Ηρακλείου … ανάβει φωτιές

1,019

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας αλλά …πύθωνας σύμφωνα με τον υπεύθυνο  στο Εργαστήριο Οικολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Μιχάλη Δρετάκη, που τα τελευταία 24ωρα …σουλατσάρει στην ύπαιθρο του Ηρακλείου.

Την ανάρτηση την έκανε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εκφράζοντας την ενόχληση τους προς την πυροσβεστική που απελευθέρωσε το φίδι χωρίς να ενημερώσει τους αρμόδιους. «Απίστευτη Πυροσβεστική Ηρακλείου. Έπιασαν τον πύθωνα στην πόλη του Ηρακλείου και χωρίς να ρωτήσουν κανένα, τον απελευθέρωσαν στην ύπαιθρο και τώρα τρέχουμε…».

Το φίδι, τουλάχιστον δύο μέτρων, αναστάτωσε χθες σπίτι στην περιοχή των Καμινίων. Οι ένοικοι πραγματικά τα …χρειάστηκαν όταν ήρθαν τετ-α-τετ μαζί του και φυσικά κλήθηκε για βοήθεια η πυροσβεστική.

Η ανάρτηση του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε πολλά σχόλια ενώ ορισμένοι θυμήθηκαν και τον αδικοχαμένο Σήφη τον κροκόδειλο, στο φράγμα των Ποταμών.

Κάποιοι εκτίμησαν ότι πρόκειται για δενδρογαλιά όμως ο κ. Δρετάκης επιμένει ότι πρόκειται για πύθωνα, ενημερώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι δηλητηριώδες και δεν επιτίθεται σε ανθρώπους όμως θα …εξαφανίσει την πανίδα της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει