ΔΟΥΚΟΣ ΜΠΟΦΩΡ: Στη Βουλή το θέμα των γηπέδων τένις που “κλείνει” η απόφαση του ΚΑΣ

303

Φουντώνει το κύμα των αντιδράσεων μετά την απόφαση του ΚΑΣ για να καταργηθεί η σκάλα προς τα γήπεδα τένις, στη Δ.Μποφώρ που σύμφωνα με τον όμιλο αντισφαίρισης μεθοδεύτηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την αρχαιολογία. Στη Βουλή φέρνουν το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, και αφορά στη λειτουργία των γηπέδων τένις, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης. Η αναφορά τους απευθύνεται στην Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία θέτουν τα μεγάλα θέματα που ανοίγουν μετά την επίμαχη απόφαση του ΚΑΣ σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να απομακρυνθεί η σκάλα που συνδέει τις εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο Ο.Α.Α.» με τα γήπεδα τένις που βρίσκονται μέσα στην τάφρο. Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από την αρμόδια Υπουργό, επισημαίνοντας ότι αυτή η αρνητική απόφαση του Κ.Α.Σ. ακυρώνει στην ουσία τη δυνατότητα χρήσης των γηπέδων – στα οποία αθλείται πλήθος πολιτών, όλων των ηλικιών, εδώ και δεκαετίες – για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι γνωστό ήδη ο Όμιλος έχει αντιδράσει έντονα, για τη μεθόδευση να μην υπάρχει πρόσβαση στα γήπεδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “είναι προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης” μετά την απόφαση του ΚΑΣ για να καταργηθεί η σκάλα προς τα γήπεδα τένις, που φαίνεται ότι μεθοδεύτηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την αρχαιολογία. Ο όμιλος αντισφαίρισης με το έγγραφο του ζητά από όλους τους φορείς, το δήμο, την περιφέρεια, την αρχαιολογία και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συνδράμουν για να αλλάξει η απόφαση. Η μη ύπαρξη σκάλας και πρόσβασης “καθιστούν αδύνατη την αθλητική δραστηριότητα εκατοντάδων παιδιών της ακαδημίας τένις. Παράλληλα είναι ανέφικτη η διοργάνωση σημαντικών διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών τουρνουά που αναθέτει η Ε.Φ.Ο.Α. στον Όμιλο. Η απόφαση  αφαίρεσης της άμεσης πρόσβασης προς  τα γήπεδα που βρίσκονται στην τάφρο υποχρεώνει παιδιά, νέους και νέες  αθλητές/τριες, τους λειτουργούς του αθλήματος, όπως γιατρούς, προπονητές, συνοδούς, διαιτητές, να διανύουν απόσταση μέσω δημόσιας οδού 550 τουλάχιστον μέτρων, είτε επιλέγοντας την βόρεια διαδρομή Δουκός Μποφώρ- Εφέσου, είτε τη νότια Δουκός Μποφώρ- Ικάρου (ακόμα και σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών). Καθίσταται προφανής η αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης. Με βάση τα παραπάνω θα κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το δίκαιο αίτημα για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά τα άρθρα 2 και 3 για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους ασφάλειας μικρών αθλητών και λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης».Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του «Ηράκλειο Ο.Α.Α.»

Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του «Ηράκλειο Ο.Α.Α.»

Με αφορμή την αρνητική εξέλιξη του θέματος, ο Πρόεδρο κ. Μ. Δελάκη και ο Γραμματέας κ. Σ. Περδικογιάννης του Διοικητικού Συμβουλίου  «Ηράκλειο Όμιλος Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών» συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του αθλητικού ομίλου του Ηρακλείου έθεσαν στον κ. Κουράκη το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την αποκατάσταση του τείχους (στο ύψος της οδού Δ. Μποφώρ) και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του τένις που βρίσκονται στην περιοχή ενώ μετέφεραν και τις προτάσεις τους ώστε να διασφαλίζεται η πραγματοποίηση τόσο των  απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου όσο  και η ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων του Ομίλου, θέσεις με τις οποίες συμφώνησε και ο κ. Κουράκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει