ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ: Βραχνάς για τη Λότζια η μόνιμη στάθμευση στο κέντρο

4,099

Λίγο πριν το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου κατατίθενται οι αιτήσεις για τη διάθεση καρτών σταθερής στάθμευσης στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της πόλης, ανοίγει μείζον θέμα, αφού ο δήμος καλείται να λύσει ένα κρίσιμο ζήτημα. Πώς θα καλύψει τις υπεράριθμες ανάγκες των πολιτών, που όπως προκύπτει είναι πολύ περισσότερες από όσες οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης.

Ειδικότερα όπως προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιδημάρχου Γ. Αναστασάκη, «έχουμε περισσότερες από 1700 αιτήσεις πολιτών οι οποίοι ζητούν να τους διατεθεί μόνιμη κάρτα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, την ίδια ώρα που οι διατιθέμενες θέσεις δεν ξεπερνούν τις 1380. Σε σχετική ερώτηση της «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξηγεί ότι σε αυτή τη φάση τα περιθώρια είναι πολύ συγκεκριμένα και περιοριστικά. Το βέβαιο είναι ότι θα διαθέσουμε τις θέσεις που έχουμε υποσχεθεί άρα θα εξυπηρετούμε με ευχέρεια ένα σημαντικό αριθμό πολιτών αλλά με μια ανταγωνιστική διαδικασία».

Όπως είναι γνωστό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει στο τέλος του μήνα 31 Αυγούστου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα το αίτημα τους θα πρέπει να σπεύσουν. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σημειώνει ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της επεξεργασίας των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί, από τις οποίες θα προκύψουν και οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σε σχέση με τις χωροθετήσεις των περιοχών που δεσμεύονται για τη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων του κέντρου της πόλης». Από την επεξεργασία αυτή θα προκύψουν εκτός των άλλων στοιχεία για το ποιες περιοχές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση σε σχέση με άλλες, και ασφαλώς αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί η δημοτική Αρχή, που θα κληθεί να εξισορροπήσει τη διαχείριση των θέσεων που θα διατεθούν. Σε κάθε περίπτωση το θέμα των καρτών είναι φλέγον, καθώς οι αιτήσεις που κατατέθηκε τη δεύτερη φορά που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου είναι διπλάσιος σε σχέση με τον αριθμό που κατατέθηκε την πρώτη φορά.

Την ίδια στιγμή με παρέμβαση της στο επίμαχο θέμα η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου, καλεί τη δημοτική Αρχή να εφαρμόσει αποφασιστικά την κανονιστική διάταξη για το παρκάρισμα των μόνιμων κατοίκων του ιστορικού ιστού.    Χαρακτηριστικά  οι εκπρόσωποι της αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «το κυριότερο πρόβλημα είναι πως συνεχίζεται η κατάληψη πολλών θέσεων με μπλε διαγράμμιση από αυτοκίνητα χωρίς κάρτα μόνιμου κατοίκου κέντρου, επομένως παράνομα. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατόχους κάρτας στάθμευσης μονίμου κατοίκου κέντρου πως σε κάποιες περιοχές οι διαθέσιμες θέσεις με τη μπλε διαγράμμιση είναι πολύ λίγες και λίγοι μόνο κάτοικοι της γειτονιάς εξυπηρετούνται».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει