Παρουσιάστηκε μια σημαντική έκδοση για την Ιστορική μάχη του Ατσιπόπουλου

277

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλίο του Γεωργίου Εμμ. Περπιράκη «Η Επανάσταση του Θερίσου και η Μάχη του Ατσιποπούλου» ,την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020,   στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο ότι οι διαδικασίες ανέγερσης Μνημείου για τη Μάχη του Ατσιπόπουλου σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου.

Στην παρουσίαση μίλησαν η Ελένη Γαρτζολάκη, φιλόλογος, με θέμα «Η Κρητική Πολιτεία και το Κίνημα του Θερίσου», ενώ το βιβλίο παρουσίασε, μέσα από δρώμενο «Η Επανάσταση του Θερίσου και η Μάχη του Ατσιποπούλου», η Αικατερίνη Γιαννούλη, φιλόλογος, με την ομάδα «Κρητικοί Επαναστάτες». Ακολούθησαν κρητικοί χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλέξανδρο Παπαλεξάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Αγγελιδάκη και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης. Ακολούθησε αντιφώνηση από τον συγγραφέα Γιώργο Περπιράκη.

Το βιβλίο διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους, ύστερα από την ευγενική χορηγία του Αντιστρατήγου ε.α. Νικ. Σαμψών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει