Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για τη φορολόγηση των αναδρομικών

119

Παρατείνεται ως την 30η Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία που έληξε, την 31η Ιουλίου 2020 για την τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου η φορολόγηση των ποσών  των αναδρομικών που έλαβαν 70.000 συνταξιούχοι για τις συντάξεις του 2013 να γίνει στα έτη στα οποία πράγματι ανάγονται και όχι συνολικά στο έτος στο οποίο εισπράχθηκαν.

Ως εκ τούτου παρατείνεται η προθεσμία που λήγει την 30η Σεπτεμβρίου 2020 και που αφορά στην έκδοση των νέων εκκαθαριστικών.

Συγκεκριμένα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, δίνεται παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης ή τροποποίησης των πράξεων προσδιορισμού φόρου ή υποβολής που εκδόθηκαν μέχρι την 31.12.2019 (με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεση της η Φορολογική).

Επιπλέον, παρατείνεται ως την 30η Νοεμβρίου 2020 η προθεσμία διαβίβασης από τις Δ.Ο.Υ. προς τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών των αρχικώς ασκηθεισών ενδικοφανών προσφυγών και των σχετικών εγγράφων, όταν συντρέχει περίπτωση σιωπηρής απόρριψης αιτημάτων ακύρωσης ή τροποποίησης λόγω άπρακτης παρέλευσης της ορισμένης προθεσμίας.

Συνακόλουθα παρατείνεται ως την 01.12.2020 η εκ νέου εκκίνηση της προθεσμίας εξέτασης της ενδικοφανούς προσφυγής.

Οι περίπου 70.000 συνταξιούχοι, που έλαβαν αναδρομικά το 2013 τα οποία δεν δήλωσαν στη φορολογική δήλωση του 2014, θα φορολογηθούν εκ νέου, με τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβάλλουν στην Εφορία. Δηλαδή, θα κατανείμουν τα ποσά στα έτη που ανάγονται και θα φορολογηθούν ξεχωριστά για κάθε έτος και όχι όλα μαζί, περιορίζοντας έτσι τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει