Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ… ΕΛΑΦΡΥ ΛΙΦΤΙΝΓΚ: Τρία νέα πρόσωπα και δύο αναβαθμίσεις

186

Σε πέντε πρόσωπα – δύο που αναβαθμίζονται και τρία που μπαίνουν στην κυβέρνηση- περιορίσθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έλεγαν όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικά στελέχη, ότι δηλαδή δεν επρόκειτο να γίνει ούτε ευρύς, ούτε -πολύ περισσότερο- σαρωτικός ανασχηματισμός. Έτσι, τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι ο κ. Πάνος Τσακλόγλου στο Υπουργείο Εργασίας, η κυρία Ζωή Ράπτη στο Υπουργείο Υγείας και ο κ. Νίκος Ταγαράς στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργοί ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης (στο Οικονομικών) και ο κ. Νίκος Παπαθανάσης στο Ανάπτυξης.

 Π. Τσακλόγλου, Ζ. Ράπτη και Ν. Ταγαράς
Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης: Π. Τσακλόγλου, Ζ. Ράπτη και Ν. Ταγαράς

Το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση. Με τις επιλογές του, είπε, υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κυρίας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται:

Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων.

Η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος.

Η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Παπαθανάση και Σκυλακάκη
Ο κ. Μητοστάκης αναβάθμισε τους Παπαθανάση και Σκυλακάκη

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία.

Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών». Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ποιοι είναι οι νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς

Παράλληλα με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν χρέη γενικών ή ειδικών γραμματέων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες οι παρακάτω γενικοί (γ.γ.) και ειδικοί (ε.γ.) γραμματείς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Ιωάννης Κυριακού
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ: Νίκη Δανδόλου
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Γεώργιος Ζερβός
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Ιωάννης Χρυσουλάκης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Μάριος Θεμιστοκλέους
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Βίκυ Λοΐζου
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ: Αθανάσιος Κοντογεώργης.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει