Εθελοντική αιμοδοσία από την “SOS ΒΟΑΚ”

123

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας με το σύνθημα “Όλοι οδηγούμε… όλοι δίνουμε αίμα” θα  πραγματοποιηθεί  από την ομάδα “SOS ΒΟΑΚ” το ερχόμενη Σάββατο 8 Αυγούστου από τις 9.30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη αιμοδοσίας της ομάδας SOS BOAK κ. Έφη Πασπαλάκη στο τηλέφωνο 6944/118.094.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ομάδας, «κάθε χρόνο και ιδιαίτερα θερινούς μήνες, η Κρήτη πληρώνει ένα βαρύ φόρο αίματος στο οδικό δίκτυο, με μεγάλο αριθμό θανάτων αλλά και σοβαρών τραυματισμών στους επιβαίνοντες, των οποίων η νοσηλεία απαιτεί υψηλά αποθέματα αίματος στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας αιμοδοσίας δεν είναι αποκλειστικά η συγκέντρωση αίματος για τους τραυματίες, αλλά παράλληλα και η ευαισθητοποίηση όλων μας. Η ευαισθητοποίηση στον χώρο του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου καλούμε τα 17.255 μέλη της ομάδας μας, τους φίλους, τους συγγενείς, τους ίδιους τους ανθρώπους που επιβίωσαν από κάποιο τροχαίο ατύχημα, αλλά και ευαισθητοποιημένους Κρητικούς, να έρθουν στην πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον υγειονομικά ασφαλή χώρο της Περιφέρειας Κρήτης, να αιμοδοτήσουν και να περάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για να δώσουμε ένα τέλος στα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει