Δύο μήνες θα διαρκέσει η προετοιμασία του Εργοτέλη

108

Πάνε πίσω τα μεταγραφικά του Εργοτέλη μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να δώσει παράταση στην προθεσμία της διαδικασίας αδειοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2. Ο Εργοτέλης όπως και όλες οι ομάδες είναι αναγκασμένες πλέον να περιμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση των φακέλων της αδειοδότησης για να προχωρήσουν στις βασικές τους μεταγραφικές επιλογές.

Μέχρι τώρα οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ανακοινώσει τρείς μεταγραφές παικτών ηλικίας 23 ετών. Αυτού του τύπου οι μεταγραφές μπορεί να συνεχιστούν, αλλά σε ό,τι αφορά τους παίκτες που είναι άνω των 25 χρόνων ο Εργοτέλης δεν μπορεί ακόμα να κάνει κίνηση, δεδομένου ότι δεν έχει στα χέρια του την απόφαση για την αδειοδότηση. Σε περίπτωση που ανάψει το “πράσινο φως” μπορεί να κάνει απεριόριστο αριθμό μεταγραφών πάνω από αυτό το ηλικιακό όριο αλλά στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει απαγορευτικό. Η Ηρακλειώτικη ομάδα έχει μιλήσει με παίκτες που είναι πάνω από αυτό το όριο και τους έχει στο περίμενε (Μπάτζιος) με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και θα προχωρήσει στην απόκτηση τους.

Όλα αυτά, ωστόσο, θα πάρουν χρόνο, αφού η απόφαση της αρμόδιας αρχής της ΕΠΟ αναμένεται να εκδοθεί πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε λογικά ο Εργοτέλης θα κινηθεί μόνο για μικρότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Η καθυστέρηση δεν αφορά μόνο σε αυτό το ζήτημα αλλά και στο εξίσου σημαντικό που είναι η δομή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 για την περίοδο 2020-21.

Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν πήρε απόφαση στην προχθεσινή της συνεδρίαση και μετέθεσε τη συζήτηση για το επόμενο Δ.Σ που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Αυγούστου. Λογικά τότε θα μάθουν οι ομάδες πως θα γίνει το νέο πρωτάθλημα μετά την απόφαση να μην γίνει η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκα.

Το μόνο που έχουν χειροπιαστό οι ομάδες είναι η έναρξη του πρωταθλήματος που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου. Για τον Εργοτέλη που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 30 Ιουλίου σημαίνει ότι η φετινή προετοιμασία θα έχει διάρκεια δυο μηνών. Αν προστεθούν και οι μήνες της απραξίας λόγω της καραντίνας, οι παίκτες θα είναι χωρίς επίσημα παιχνίδια για έξι περίπου μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει