ΤΡΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Εβδομήντα επτά κρούσματα και δύο θάνατοι

3,320

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά στη χώρα μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα κρούσματα έφτασαν τα 77, εκ των οποίων τα οχτώ εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Κρήτη έχουμε τρία νέα κρούσματα κοροναϊού, ένα στο Ηράκλειο και δύο στα Χανιά.

Αναλυτικά, οκτώ  κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, είχαμε δύο  εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως, 28 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, εννέα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα είναι μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, ένα στην Ευρυτανία, ένα στο Ηράκλειο, επτά στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία δύο είναι συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης, τέσσερα στην Καβάλα, πέντε στην Κέρκυρα, τρία στην Κορινθία, δύο στις Κυκλάδες, ένα στη Λέσβο, ένα στη Μαγνησία, ένα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη και δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.737, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες. 1.303 (27,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.345 (49,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Συνολικά, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Τρεις (23,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Οι 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δύο ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. Το 67 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει