Ψήφισαν «ναι» στη Σούπερ Λιγκ για την κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά

ΕΝΩ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 7-14

188

 

Η Σούπερ Λιγκ  επικύρωσε την βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 (υπενθυμίζεται ότι για τις θέσεις 1-6 η επικύρωση της βαθμολογίας είχε γίνει στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο) με την επιφύλαξη Πανιωνίου και Ξάνθης. Ο Πανιώνιος, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί, ούτε να προβιβαστεί καμία ομάδα από την Σούπερ Λιγκ 2 επειδή το πρωτάθλημά της δεν ολοκληρώθηκε ενώ η Ξάνθη τόνισε ότι δεν είναι νόμιμο, το μπαράζ με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2, Απόλλωνα Σμύρνης, για την παραμονή στην κατηγορία.

Η πρόταση Αλαφούζου και οι διαφωνίες

Στο θέμα των τηλεοπτικών ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος,  έθεσε ως προϋπόθεση για την έναρξη του πρωταθλήματος να έχουν όλες οι ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, προτείνοντας, μάλιστα, μακροπρόθεσμα και τη δημιουργία της “Super League TV”.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με εξαίρεση τους Ολυμπιακό, Άρη και Λάρισα. Αναφορικά με το θέμα αυτό η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ αναφέρει:

«Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League ομόφωνα αποφάσισε να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα».

Στο Δ.Σ.  έγινε εξάλλου συζήτηση για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Σούπερ Λιγκ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Όχι στο αίτημα Ολυμπιακού για την Εφέσεων Με επιστολή του στην Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή να πιέσει την ΕΠΟ ώστε να συγκροτήσει σύντομα μία νέα Επιτροπή Εφέσεων, η οποία μετά από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας θα οριστεί στις 9 Οκτωβρίου.

Το αίτημα του Ολυμπιακού συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της λίγκας ωστόσο καταψηφίστηκε από 8 ομάδες.

Υπέρ του αιτήματος του Ολυμπιακού ψήφισαν ο Άρης, η Λάρισα, ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ ενώ λευκό ψήφισε ο Αστέρας Τρίπολης.

*Υπογράφτηκε  η κεντρική χορηγία της στοιχηματικής εταιρίας Interwetten με τη Super League που θα αποφέρει στον Συνεταιρισμό έξι εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, με έναρξη το Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει