Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στον Πρινιά Μονοφατσίου

150

Οι εκτελεσθέντες Πρινιανοί  Πύργου Μονοφατσίου τιμήθηκαν προχθές σε μία λιτή και συγκινητική εκδήλωση, με την παρουσία του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, Αρχών Φορέων, και πολιτών.

Το μνημοσυνο τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Πρινιά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε: «Νιώθουμε πόνο ψυχής όταν συλλογιζόμαστε τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα και αισθανόμαστε ιδιαίτερο χρέος απέναντι στις νέες γενιές να διατηρήσουμε την μνήμη ζωντανή και μεταφέροντας την στις επόμενες γεννιές, καταδεικνύοντας τη βαρβαρότητα του φασισμού και τις φρικαλεότητες του πολέμου.

Ας ενώσουμε την φωνή μας για τις πανανθρώπινες αξίες της Ειρήνης και της Ελευθερίας και να δηλώσουμε την δέσμευσή μας: Ποτέ πια πόλεμος ποτέ ξανά φασισμός!» Εκ μέρους της οικογένειας Καλογιαννάκηδων το ιστορικό των γεγονότων περιέγραψε η Ελισάβετ Καλογιαννάκη που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε την μνήμη μας να απολέσει σημαντικά γεγονότα και ανθρώπους που χαρακτηρίζουν το ελληνικό και κρητικό στοιχείο.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να μη αφεθούμε στην λήθη να μη ξεχνούμε ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει