Αναδιάρθρωση… τέλος

Η ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΟ ΟΡΙΣΕ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΞΑΝΘΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. ΓΙΑ 22 ΚΑΙ 29/8-ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 15 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

131

Αναδιάρθρωση τέλος. Αν και έγινε προσπάθεια να περάσει ένα σχέδιο με 15 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ, τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη χθεσινή  της συνεδρίαση,  αποφάσισε να προχωρήσει η μεγάλη κατηγορία βάσει της προκήρυξης και  όρισε τις ημερομηνίες για τα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε η διπλή αναμέτρηση να πραγματοποιηθεί στις 22 και 29 Αυγούστου, ενώ οι έδρες θα οριστούν με κλήρωση.

Η χθεσινή απόφαση σημαίνει τον οριστικό υποβιβασμό του Πανιωνίου και την άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τις ημερομηνίες ψήφισαν 7 υπέρ, 5 ήταν τα παρών και 5 τα λευκά. Μάλιστα, υπήρξε και πρόταση από το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΌ, Παναγιώτη Διακοφώτη για 15 ομάδες στην  Σούπερ Λιγκ  την περίοδο 2020/2021, δηλαδή με παραμονή της  Ξάνθης και άνοδο του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι πρόταση απορρίφθηκε, καθώς ναι μεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία  (9 υπερ-8 κατά) αλλά όχι αυτή που απαιτούνταν(3/4).

Κατά της πρότασής του ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της μεγάλης κατηγορίας στην Ε.Ε., ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι κ.κ. Λασκαράκης, Βακάλης και Αντωνίου.

Το γεγονός ότι δεν πέρασε η πρόταση του κ. Διακοφώτη, βάζει τέλος και στα σενάρια για αναδιάρθρωση, αφού οι ομάδες θα είναι 14 τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όπως επιθυμούσε και η Σούπερ Λιγκ.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι οι ΠΑΕ είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα κατέβαιναν στο επόμενο πρωτάθλημα, αν και η Ε.Ε. της ΕΠΟ έπαιρνε απόφαση για αναδιάρθρωση στη μεγάλη κατηγορία. Κατά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν και η ΟΥΕΦΑ.

Εξώδικο από τα Χανιά

Πριν από την χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ τα Χανιά είχαν στείλει εξώδικο στην Ομοσπονδία ζητώντας  αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ  σε 16 ή 18 με άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα, του Απόλλωνα Σμύρνης, Χανίων και  Λεβαδειακού απειλώντας ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους θα προσφύγουν τόσο στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όσο και την ΕΕΑ για «χρέη και παρανομίες μερικών ΠΑΕ»!

Ως επιχείρημα για την αναδιάρθρωση και την μη διεξαγωγή του μπαράζ Ξάνθης – Απόλλωνα Σμύρνης, τα Χανιά ανέφεραν ότι παρήλθε η 2α Αυγούστου που ήταν καταλυτική ημερομηνία για το μπαράζ.

Ο Απόλλων Σμύρνης   από την πλευρά του είχε ζητήσει ζήτησε από την ΕΠΟ να μην ορίσει τις αναμετρήσεις του 13ου της SL με τον 2ο της SL2. Η πλευρά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» υποστηρίζει ότι έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του. Όλα αυτά πλέον δεν έχουν κανένα νόημα με την  ΕΕ να ορίζει τα μπαράζ βάζοντας οριστικό τέλος σε όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

  • Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου έδωσε η ΕΠΟ στην διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει