ΕΚΑΣΚ: Μέχρι 17/8 οι δηλώσεις, στις 14/9 οι κληρώσεις

79

Την γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2020-21, δημοσιοποίησε χθες η ΕΚΑΣΚ.

Σύμφωνα με αυτή, η προθεσμία που έχουν τα σωματεία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα, εκπνέει στις 17 Αυγούστου ενώ η κλήρωση των αγώνων προγραμματίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ένωσης.

Το σύστημα διεξαγωγής για κάθε πρωτάθλημα θα οριστεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ. Επισημαίνεται ότι επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή και δεύτερης ομάδας μόνο στα πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, χωρίς να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει στη 2η φάση των πρωταθλημάτων καθώς και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Για το πρωτάθλημα Ανδρών, σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των αθλητών, υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στη 12άδα τους τουλάχιστον δύο  αθλητές κάτω των 20 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2000 και νεότεροι, και δύο αθλητές κάτω των 22 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1998 και νεότεροι και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Για το πρωτάθλημα Γυναικών, τα σωματεία πρέπει να έχουν στη 12άδα τους τουλάχιστον δύο αθλήτριες κάτω των 21 ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1999 και νεότερες, και δύο αθλήτριες κάτω των 19 ετών, δηλαδή γεννηθείσες το 2001, και θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον μια απ’ αυτές στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει