Αισιοδοξία για την κρουαζιέρα

135

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της κρουαζιέρας στην Κρήτη είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος και πραγματοποίησε σχετική συνάντηση για το θέμα, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Μηνά Παπαδάκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι προσκεκλημένοι ο κ. Γεώργιος Σισαμάκης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, ο γενικός γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου κ. Εφραίμογλου, η πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κ. Αντωνακάκη, από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου η κ. Διαλυνά και ο κ. Ζερβάκης, μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς  Παπαδάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της κρουαζιέρας με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο  πλαίσιο σχεδιασμού που θα έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την τοπική οικονομία.

Τα βασικά ερωτήματα της συνάντησης κυμάνθηκαν σχετικά με το τι θα συμβεί στους επόμενους  μήνες, πότε και πώς θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα, τι θα χρειαστεί προκειμένου να πειστεί ο υποψήφιος επιβάτης να κλείσει μια κρουαζιέρα και εάν θα έλθουν κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο.

Ο κ. Πυθαγόρας  Νάγος αναφέρθηκε στη  γενικότερη εικόνα του κλάδου  της κρουαζιέρας και για τις αλλαγές που έρχονται, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την επόμενη μέρα στην Κρήτη. Το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται τα έρθουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη χώρα, η οποία από την 1η Αυγούστου ανοίγει έξι ελληνικά λιμάνια: Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου.

Στο Ηράκλειο θα έλθουν μεγάλα πλοία αλλά με αυστηρώς υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και η ευλαβική τήρηση του social distancing θα έχει επιπτώσεις τόσο στις αεροπορικές εταιρείες όσο και στα πλοία-κρουαζιερόπλοια.

Ωστόσο οι άνθρωποι που θέλουν να ταξιδέψουν, και όπως διαμορφώνεται η εικόνα θα είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία,  ενώ περνούν τη διαδικασία ελέγχου, είναι χαρούμενοι, με ευχάριστη διάθεση να απολαύσουν το ταξίδι κρουαζιέρας.

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον των τοπικών εκπροσώπων των φορέων του Ηρακλείου αναπτύχθηκε και εστιάστηκε στο Ηράκλειο ως τόπο προορισμού των επισκεπτών κρουαζιέρας και πώς  και με ποιον τρόπο μέσα από τους 4 πυλώνες, δηλαδή του προορισμού, του   πολιτισμού της γαστρονομίας και της  διασκέδασης θα σχεδιαστούν και θα μελετηθούν από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες της πόλης ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η εμπορικότητα της αγοράς του Ηρακλείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε την έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και  για άλλη μία φορά τη σημασία για τη συνεργασία και συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Ηρακλείου ώστε με τις  προτάσεις τους να  δημιουργηθούν  οι κατάλληλες συνθήκες και να μεγιστοποιηθεί το όφελος που θα έχει η αγορά της πόλης του Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει