Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας»

102

Συνεχίζει τις προκλήσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται ότι σε μερικά μόλις εικοσιτετράωρα από την παγκόσμια κατακραυγή του για τις κινήσεις του σε βάρος της Ελλάδας, επαναλαμβάνει τις ίδιες κινήσεις αυτή τη φορά σε βάρος της Κύπρου.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της όπως έκανε και με την Αγία Σοφία», τόνισε σε τηλεοπτικό διάβημα του με ελληνικούς υπότιτλους χθες, ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, συνεχίζοντας αποφασιστικά τις προσπάθειες της παράλληλα σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, για να εξασφαλίσει «τη νίκη για τον εαυτό της και τους συμμάχους της».

Οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν λαμβάνει υπόψη του καμία συνομιλία με Ευρώπη ή Αμερική, έρχονται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι η Κύπρος αποτελεί «εθνικό στόχο» της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει «να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή».

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κυπρίων αδελφών μας εκεί» δήλωσε ο Ακάρ σε εκδήλωση στην Αγκυρα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι γεωτρήσεις σε αδειοδοτημένες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούν δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί αυτό το δικαίωμα.

Επανέλαβε ότι οποιαδήποτε λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ» θα είναι μάταιη και δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, ενώ η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους όπως και στο παρελθόν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει