Ο πρόεδρος αναγκάστηκε να κάνει κατάληψη στο Δημαρχείο

1,396

Μέχρι και συμβολική κατάληψη χρειάστηκε να κάνει για να βρει λύση ο δραστήριος πρόεδρος του χωριού Ευαγγελισμός Μηνάς Ανδρεαδάκης, ο οποίος βλέποντας τα προβλήματα της περιοχής του να μην λύνονται, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση.

Στο χωριό όπου εκλέγεται σε διάφορες θέσεις τα τελευταία … πολλά χρόνια, είναι έντονο το πρόβλημα, όπως λέει στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης. Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί , υπάρχουν εδώ και καιρό διαρροές και οι κάτοικοι του χωριού είναι αγανακτισμένοι, ζητώντας να βρεθεί μια λύση.

«Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος μπορεί να έχει τη διάθεση να δώσει λύση, δεν έχει όμως τη δυνατότητα να το κάνει, λόγω έλλειψης σε προσωπικό. Οι κάτοικοι όμως του χωριού διαμαρτύρονται και μου λένε διαρκώς ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα και στο νερό που χάνεται άδικα».

Έτσι χθες σε μία ακόμη προσπάθειά που έκανε για να μπει ένα τέλος, προχώρησε στην συμβολική κατάληψη του πρώην δημαρχείου Καστελλίου. «Σήμερα (χθες) έφτασα στο Αμην και για να ασκήσω πίεση, ώστε να διορθωθούν επιτέλους οι ζημιές στα δίκτυα, έκανα αυτή την κίνηση» αναφέρει ο κ. Ανδρεαδάκης και συνεχίζει λέγοντας: «Πήγα στο πρώην δημοτικό κατάστημα και ενημέρωσα για τις προθέσεις μου.

Ήθελα να μου τηλεφωνήσει ο δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης και να μου υποσχεθεί ότι θα δώσει μια λύση. Στις 12.30 το μεσημέρι κι αφού δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, πρωτοκόλλησα το έγγραφο με τα αιτήματά μου και ξεκίνησα την κατάληψη, η οποία ήταν συμβολική και δεν εμπόδισα τη λειτουργία του δήμου ούτε στο ελάχιστο. Απλώς καθόμουν σε μία καρέκλα και κρατούσα ένα χαρτί που έγραφε κατάληψη»

Η ώρα όμως περνούσε και όπως τονίζει ο κ. Ανδρεαδάκης δεν είχε καμία επικοινωνία με τη δημοτική Αρχή. Γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν το πρώην δημοτικό κατάστημα έπρεπε να κλείσει και οι υπάλληλοι είχαν τελειώσει την εργασία τους, ένας εκ των υπαλλήλων του ζήτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο, διαφορετικά θα τον κλείδωναν μέσα. «Στον υπάλληλο  είπα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου ζητάει να φύγω. Μου είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και του απάντησα να το κάνει»

Δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο και με ευγενικό τρόπο του ζήτησαν να απομακρυνθεί. Ο πρόεδρος του Ευαγγελισμού είπε στα όργανα της Τάξης ότι «εάν διαπράττει κάποιο αδίκημα, θα είναι εκείνος πρώτος που θα πάει στον εισαγγελέα»

Τελικώς, λίγη ώρα μετά και αφού δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι δυναμεις της ΕΛ.ΑΣ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος επικοινώνησε με τον κ. Ανδρεαδάκη. «Μου υποσχέθηκε ότι αύριο Πέμπτη θα φροντίσει να δοθεί λύση και να διορθωθούν οι βλάβες στα δίκτυα. Θα περιμένουμε, αν και το νερό συνεχίζει να τρέχει και να χάνεται άδικα» καταλήγει ο ίδιος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει