Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων στις 7/9

273

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων είναι να λειτουργήσουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η υπουργός , κ. Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξηγεί, η ομαλή επαναλειτουργία προκρίνεται ως το επικρατέστερο σενάριο, στο βαθμό που διεθνείς μελέτες συντείνουν πως τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, η οριστική απόφαση για το πλαίσιο λειτουργίας και την περίπτωση της λύσης της εκ περιτροπής διδασκαλίας θα ληφθεί στα τέλη Αυγούστου. Σε σχέση με τη στελέχωση των σχολείων, έχουν ληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία από την πρώτη ημέρα διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε εκ νέου τη διπλή μοριοδότηση για τις δυσπρόσιτες μονάδες, ενώ όσοι αρνηθούν τις τοποθετήσεις τους θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις των νεοδιόριστων στην Ειδική Αγωγή, ενώ μέσα στον Αύγουστο οι αναπληρωτές θα μάθουν τις τοποθετήσεις τους.

Οι πέντε άξονες του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, για το οποίο έχει δεσμευτεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ψηφιστεί εντός του 2020, θα βασίζεται στους παρακάτω άξονες:

α) Θέματα οργάνωσης διάρθρωσης και διοίκησης των ΑΕΙ

β Διοργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων σπουδών πρώτου δεύτερου και τρίτου κύκλου

γ) Θέματα φοιτητικής μέριμνας

δ) Ανάπτυξη και οικονομική διαχείριση, Προσέλκυση νέων πόρων ενίσχυση της έρευνας

ε) Διαδικασία στελέχωσης των ΑΕΙ

Τέλος, η κ. Κεραμέως αποκάλυψε πως από τη νέα σχολική χρονιά θα εκδοθούν καινούρια βιβλία για τα Θρησκευτικά, σε συμμόρφωση των αποφάσεων του ΣτΕ, ενώ το 2021 θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, σε ζεύγη με Πειραματικά ΙΕΚ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει