Αναζητούν λύση για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών

207

Με βουλευτές του  Ηρακλείου και εκπροσώπους βουλευτών και κομμάτων για το ζήτημα του αποκλεισμού μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ σχετικά με τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή συναντήθηκε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος». Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θεσμική επίλυση και ένταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Ηγουμενίδης, ο βουλευτής ΜΕΡΑ 25, κ. Γ. Λογιάδης και εκπρόσωποι των βουλευτών  ΣΥΡΖΑ, κ. Σ. Βαρδάκη και κ. Μ. Συντυχάκη ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της συζήτησης εκπρόσωποι των απορριφθέντων εκπαιδευτικών ανέλυσαν τη σύγχυση και τα τεχνικά ζητήματα, που δημιουργήθηκαν σχετικά με την έκδοση και κατάθεση του ηλεκτρονικού παραβόλου των 3€, που απαιτείτο για τη συμμετοχή στην προκήρυξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθούν από την προκήρυξη 1ΓΕ/2019 περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί και κατά προέκταση οι συνάδελφοι να μείνουν στην ανεργία και εκτός πινάκων τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια. «Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητήσαμε από τους βουλευτές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες θεσμικού και κοινοβουλευτικού χαρακτήρα, ώστε όλοι οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει την πολιτική ευθύνη να προβεί στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει», τονίζει ο σύλλογος.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ.  Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει πως υποστήριξε ότι το θέμα έχει ήδη κοινοβουλευτικά τεθεί στους αρμόδιους υπουργούς και ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να μην απαντά παρά τις πιέσεις που επανειλημμένα ασκούνται.

Για το ίδιο θέμα και λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να απαντήσει στην προηγηθείσα ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη), ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει προχωρήσει σε αναφορά με την δημόσια επιστολή της Ένωσης νηπιαγωγών επαναφέροντας το θέμα και στην οποία τονίζεται ότι ο αποκλεισμός δεν οφείλεται σε παράληψη ή αμέλεια των αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά την υποβολή της δήλωσης-αίτησής τους, αλλά σε δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ και των Τραπεζών, ενώ δεσμεύτηκε να επανέλθει εκ νέου μέχρι να δοθεί λύση.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αδιανόητο, μόνο και μόνο για τη μη καταβολή ενός παραβόλου ύψους 3 ευρώ, η Κυβέρνηση να μη δίνει μια απάντηση και να μην προσπαθεί να βρει μια λύση στο θέμα. Δεν μπορεί για ένα τεχνικό θέμα, για το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τις περισσότερες καταγγελίες δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, η Κυβέρνηση να κάνει ότι δεν βλέπει και να αφήνει ξεκρέμαστους χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει