Θλίψη για την απώλεια του Μ. Παπαμαστοράκη

489

Με μεγάλη συγκίνηση η πανεπιστημιακή κοινότητα πληροφορήθηκε την απώλεια του Μανώλη Παπαμαστοράκη, ενός επιστήμονα και εξαίρετου σενεργάτη της “Π“. Ο Μανώλης Παπαμαστοράκης γεννήθηκε το 1945 στην Άνω Βιάννο.

Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στα Χανιά σπούδασε Πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια, μετέβη στη Γερμανία όπου απέκτησε δυο Διδακτορικούς Τίτλους από το Πολυτεχνείο του Βερολίνου, πρώτα στις Θαλάσιες Κατασκευές και στη συνέχεια στη Διδακτική των Μαθηματικών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε για μια τριακονταετία σε πολλά Πανεπιστήμια μαθήματα Διδακτικής των Θετικών Επιστημών, προετοιμάζοντας Εκατοντάδες ίσως χιλιάδες  φοιτητές – μελλοντικούς δασκάλους και Καθηγητές στο πως πρέπει οι ίδιοι να διδάσκουν με τον αρτιότερο τρόπο τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας μας. Ήταν μια επιστημονική περιοχή για την οποία  εως τότε ελάχιστη γνώση και εμπειρία υπήρχε στην Ελληνική πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Ο Μανώλης Παπαμαστοράκης υπήρξε σε όλη του τη ζωή σπάνιο υπόδειγμα ανθρώπου υψηλών ηθικών αρχών και μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας.

Ήταν αδελφός του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ιωάννη Παπαμαστοράκη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η πρυτανεία του  Πανεπιστημίου Κρήτης. «Με βαθύτατη θλίψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκε τον θάνατο του καθηγητή Μανώλη Παπαμαστοράκη.   Ο Μανώλης Παπαμαστοράκης  υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της επιστήμης και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες ως Επισκέπτης Διδάσκων στο Ίδρυμα.

Η  Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει