Πολιτιστικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ στη Γόρτυνα

195

Η υλοποίηση του προγράμματος «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε πιλοτικά στον Δήμο Γόρτυνας.

Διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής (αποτελούμενη από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά.), επισκέφθηκε τις Δημοτικές Ενότητες Κόφινα και Γόρτυνας (το Δημοτικό Κατάστημα Ασημίου και το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα, αντίστοιχα) και πραγματοποίησε (δωρεάν) συνεδρίες, με στόχο τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας σε μαθητές και γονείς.

Τη διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, που θα συνεχίσει να υποστηρίζει δωρεάν τις οικογένειες, προκειμένου να διαχειριστούν τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών τους, υποδέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζάκη-Σφακιανάκη, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, καθώς και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα, Γρηγόρης Γιαμαλάκης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως και το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τη διεπιστημονική ομάδα που συντονίζει η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ και διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), Μαρία Παπαδακάκη, να παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε παιδιά από όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και αξιολόγησης των αναγκών κάθε παιδιού από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΜΕΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αιτηθούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, σε κάποια από τις επόμενες επισκέψεις της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΛΜΕΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Γόρτυνας, στο τηλέφωνο 2892340350.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει