Έχασε τη μάχη η 78χρονη. Νέο κρούσμα στο Ηράκλειο

513

Εχασε τη μάχη για τη ζωή η 78χρονη από τη Ρόδο που νοσηλευόταν  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου. Είχε διακομιστεί εσπευσμένα στην Κρήτη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ευχάριστα είναι στο μεταξυ, τα νέα για τον 55χρονο Κρητικό που βρίσκεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καθώς σήμερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να βγει από τη Μονάδα.

Ένα νέο κρούσμα επίσης είχαμε χθες στο Ηράκλειο, πρόκειται για έναν άντρα που μετέβη το βράδυ της Τρίτης στο ΠαΓΝΗ και χθες το τεστ του βγήκε θετικό. Τα συμπτώματα που παρουσίαζε ήταν ήπια, για αυτό το λόγο δεν κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο αλλά θα είναι για 14 ημέρες σε καραντίνα στο σπίτι του.

Γράφημα κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό(SARS-CoV-2)

Τέσσερις θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ακόμα, είχαμε  πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

οκτώ κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,   έξι κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,  ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,

ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και  ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο χάρτης κρουσμάτων από τον νέο κοροναϊό(SARS-CoV-2)

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4077, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι δύο (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τέσσερις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κοροναϊό(SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 424675 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα6238 (1.5%) ήταν θετικά στον κοροναϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει