ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ: Τέλος οι μεταφορές Covid

743

Στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη,  σκοπεύουν να ανακοινώσουν εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ στο νησί την απόφαση της Ομοσπονδίας ότι στο εξής θα απέχουν από μεταφορές περιστατικών Covid 19.

Ο κ. Παπαευσταθίου θα βρεθεί στην Κρήτη στο πλαίσιο του  επιχειρησιακού προγράμματος ελέγχου, ετοιμότητας, εκπαίδευσης, ασκήσεων από το ΕΚΑΒ στους υγειονομικούς σχηματισμούς του νησιού οπότε και συνδικαλιστές θα του ανακοινώσουν ότι δεν πάει άλλο, απαιτώντας την απεμπλοκή τους από τη μεταφορά των συγκεκριμένων περιστατικών, τα οποία  δεν είναι έκτακτα, όπως λένε.

Στο Ηράκλειο, το ΕΚΑΒ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει ένα ασθενοφόρο αποκλειστικά για τη διαδικασία της μεταφοράς περιστατικών Covid(ώστε να μην εμπλέκονται άλλα ασθενοφόρα), όμως αυτό δεν είναι εφικτό σε άλλες περιοχές που διαθέτουν ένα και μόνο ένα ασθενοφόρο όπως για παράδειγμα στην Ιεράπετρα ή στο Ρέθυμνο.

Στην Ιεράπετρα αν χρειαστεί να επιστρατευτεί το ασθενοφόρο για μεταφορά Covid, θα πρέπει να μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου λειτουργεί ξενοδοχείο καραντίνας, να επιστρέψει στη βάση του, δηλαδή στην Ιεράπετρα, να υποβληθεί σε διαδικασία απολύμανσης και για τουλάχιστον ένα δίωρο να μείνει εκτός «μάχης».

Αυτό σημαίνει ότι το ασθενοφόρο δεσμεύεται για αρκετές ώρες αφήνοντας ακάλυπτη μία ολόκληρη περιοχή σε περίπτωση κάποιου έκτακτου σοβαρού περιστατικού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει