Το σκάψιμο των δρόμων, η δημοκρατία και η ανεργία

245

Κύριε Διευθυντά,

Ως κάτοικος του Μασταμπά θα ήθελα να σχολιάσω το έργο της ΔΕΥΑΗ το οποίο – παραδόξως – εκτός των άλλων συμβάλλει στην «αντιμετώπιση» κοινωνικών προβλημάτων και «διαμορφώνει» δημοκρατικές συνειδήσεις.

Εξηγούμαι:

Ως γνωστόν στους ιδίους δρόμους έχουν γίνει μέχρι τώρα δύο διαδοχικές εκσκαφές: η πρώτη για την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και η δεύτερη (μετά την επισκευή του δρόμου) για την αλλαγή του δικτύου ομβρίων υδάτων. Προφανώς επίκειται και 3η εκσκαφή όταν η ΔΕΥΑΗ ενημερωθεί ότι υπάρχουν και ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ που συνήθως τοποθετούνται ΜΑΖΙ όταν γίνεται κάποιο σχετικό έργο που αφορά τα ήδη υπάρχοντα ή νέα δίκτυα (γιατί δεν έγινε τώρα ;).

Βεβαίως οι διαδοχικές εκσκαφές δρόμων είναι εφαρμογή της κεϋνσιανής προτροπής αντιμετώπισης της ανεργίας με διαδοχικές εκσκαφές δρόμων όπου εργάζονται εργολάβοι και εργάτες και έτσι μειώνεται η ανεργία…… Προτείνεται να υπάρξει συντονισμός και με το αποκριάτικο παιγνίδι του κρυμμένου θησαυρού ώστε να γίνονται επίσης εκσκαφές για την ανεύρεσή του ….

Από την μέχρι τώρα εκτέλεση του έργου της αλλαγής δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ σε ορισμένους τουλάχιστον δρόμους μάλλον έγινε κανονικά η σύνδεση στις υφιστάμενες υπόσκαφες θέσεις των υδρομέτρων των καταναλωτών.

Αργότερα όμως, συζητείται ότι επικράτησε μάλλον η καινοφανής ιδέα, να γίνουν οι συνδέσεις με τα υδρόμετρα των καταναλωτών έξω από τις υφιστάμενες υπόσκαφες θέσεις των υδρομέτρων (και γι αυτό έχουν αφεθεί μακρύτερες απολήξεις των σωλήνων έξωθεν των υπόσκαφων υδρομέτρων).

Αποτέλεσμα θα είναι η ύπαρξη εμφανών υδρόμετρων εν μέσω διαβάσεων τυφλών, εν μέσω στενοτάτων πεζοδρομίων, κρυμμένων πίσω από γωνίες διαβάσεων κλπ ώστε να συμβάλλουν στην αύξηση των ατυχημάτων και πτώσεων ηλικιωμένων (και όχι μόνο) δημοτών οι οποίοι θα τολμήσουν να περπατήσουν έξωθεν των κατοικιών τους ….. Βεβαίως αυτή η λαμπρή πρωτοβουλία ενισχύει την διαφάνεια, αποτελεί ένα είδος υδρευτικής «Διαύγειας» και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής λογοδοσίας των πολιτών…. (με κάποιες απώλειες…).

Διαπιστώνεται λοιπόν ότι το «Δημοκρατικό Ηράκλειο» έχει βαθιές ρίζες και η ορθολογικότητα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει στην πόλη μας.

Έχω μικρότατη ελπίδα ότι η επιστολή μου θα συμβάλλει στην οπιανδήποτε πρακτική αντιμετώπισης, ενώ είμαι σίγουρος ότι η απεύθυνσή της στην εφημερίδα σας αποτελεί σωτήρια ψυχική εκτόνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει