ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ; «Παγωνιά» στις κρατήσεις και ερημιά στα ξενοδοχεία

343

«Παγωνιά”. Με τη λέξη αυτή περιγράφουν την εξέλιξη της φετινής σεζόν οι φορείς του τουρισμού στην Κρήτη σημειώνοντας ότι οι ακυρώσεις είναι περισσότερες από τις κρατήσεις και όλοι παραμένουν ανήσυχοι και “κουμπωμένοι”.

Σήμερα “ανοίγουν” οι πτήσεις από τη Βρετανία και υπάρχει μια μικρή ελπίδα ότι θα ανοίξει σταδιακά η αγορά, θα αρχίσει να τονώνεται.

“Μπαίνουν” σιγά σιγά κάποιες κρατήσεις, περιμένουμε να δούμε τι εικόνα θα υπάρξει από τη βρετανική αγορά και βλέπουμε” μας είπε ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Ερημιά σε πολλά  ξενοδοχεία

“Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη” σημείωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης σχολιάζοντας: “Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν φθάνει ούτε το 20%. Υπάρχουν βέβαια  και κάποια με πληρότητες 50%-60%…

Τα δωμάτια γεμίζουν με μεγάλη προσπάθεια με προσφορές που θα φθάνουν το 30%-50% της αρχικής τιμής.  Οι ίδιοι οι τουρίστες είναι “μαζεμένοι”. Τι διακοπές είναι αυτές αν δεν μπορείς να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να αγκαλιαστείς, όταν έρχεται ο σερβιτόρος με τη μάσκα και σε σερβίρει λες και είναι χειρουργός;”.

Υπάρχει ελπίδα λέει  ο υπουργός Τουρισμού

«Η φετινή τουριστική σεζόν είναι δύσκολη, αλλά επιτρέπει στη χώρα μας να ελπίζει, διότι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δηλαδή, έχουμε πετύχει μια ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της συνολικής κατάστασης, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να πούμε στον κόσμο που θέλει να έλθει στη χώρα μας, ότι μπορεί να το κάνει και θα είναι ασφαλής».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα, μέσω διαδικτύου, στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Γνώμη», σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία είχε ως θέμα, «καινοτόμες λύσεις για τον τουρισμό στην εποχή του COVID – 19».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών μας και φυσικά όλων όσων μας επισκέπτονται» και πρόσθεσε:

«Φέτος, το περιβάλλον είναι πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο. Θέλουμε να ανοίξουμε με υγειονομική ασφάλεια, αλλά όλες οι παράμετροι δεν ελέγχονται από εμάς, αφού βλέπουμε ότι χώρες, οι οποίες πριν από λόγο καιρό είχαν τον υγειονομικό έλεγχο, τώρα δεν τον έχουν».

Σχετικά με την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης, είπε ότι «έως τώρα τα έχουμε πάει καλά και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό το να μην εφησυχάζουμε, διότι θα είναι κρίμα να δημιουργήσουμε προβλήματα στην επιτυχία μας, ακριβώς επειδή νοιώθουμε ότι κερδίσαμε τη μάχη και όλα πάνε καλά».

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «τα καταφέραμε, ανοίξαμε,  και τώρα είμαστε στην πολύ δύσκολη περίοδο, που έχει να κάνει με τη διαχείριση των ανθρώπων και της καθημερινότητας, ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλεια».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο υπουργός Τουρισμού, σημείωσε ότι «συνεχίζουμε να παλεύουμε, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο άνοιγμα των συνόρων  και εξετάζουμε από κάθε άποψη το να ανοίξουμε και για τις υπόλοιπες χώρες που έχουμε τώρα κλειστές, με το τεστ των 72 ωρών, αυτό δηλαδή που έχουμε βάλει ως προϋπόθεση στον Προμαχώνα».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει