ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΩΝ: Πέφτουν οι υπογραφές και μπαίνει ο εργολάβος

350

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος που έχει αναλάβει την παρέμβαση της ανάπλασης της οδού Ψαρομηλίγκων, που έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί σήμερα. Πρόκειται για ένα νέο εργοτάξιο που ανοίγει στην καρδιά της πόλης, και αποτελεί στην οποία προέκταση της ανάπλασης που έχει ως κεντρικό άξονα τη Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ανάπλαση τμήματος της οδού Ψαρομηλίγκων έως τη συμβολή της, με τις οδούς Μιχελιδάκη και Βουρβάχων. Συγκεκριμένα θα γίνει επέκταση των πλακοστρώσεων από πλάκες σκούρου γκρι τοπικού λίθου διαστάσεων 50×50 εκ. και πάχους 4εκ. και με ανοικτό γκρι τοπικό λίθο (χρήση κυβόλιθου) διαστάσεων 10x10x5εκ. Η μελέτη του έργου προβλέπει ακόμα να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες κυκλικής διατομής, και όπου κρίνεται αναγκαίο θα τοποθετείται διαχωριστικό κολωνάκι ύψους 40-45 εκ. και διαμέτρου 12 εκ., φωτιστικά σώματα και στοιχεία αστικού εξοπλισμού .

Η παρέμβαση αυτή σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Γ.Αναστασάκη, είναι ένα έργο για το οποίο υπάρχει ένθερμη υποστήριξη από τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι τονίζουν ότι η ανάπλαση που εξελίσσεται στο κέντρο της πόλης, είναι άδικο να σταματά λίγα μέτρα πριν το δρόμο τους και να μη διευρύνεται στην περιοχή τους. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος, η παρέμβαση ανάπλασης θα γίνει κατά τα πρότυπα της Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρχει μια ομοιογένεια σε ό,τι αφορά στο αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει.

Ο κ. Αναστασάκης σημειώνει ότι όπως και ο δήμαρχος κ. Β. Λαμπρινός είχε ξεκαθαρίσει μέσα από τις κατά καιρούς δηλώσεις του, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου δεν είναι απλώς βήμα. Είναι ένα άλμα προς το μέλλον. Ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής στον ιστορικό ιστό, σε αυτή τη φάση προχωρά με την ανάπλαση του πάρκου Γεωργιάδη, και της Δικαιοσύνης και θα συμπληρωθεί με την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας που βρίσκεται προ των πυλών.

Ο ίδιος εξηγεί ότι τα έργα ανάπλασης θα επεκταθούν και σε όλη την έκταση της οδού Καλοκαιρινού. Από το ύψος που συμβρίσκεται με την Ίδης μέχρι και το σημείο που εκβάλλει στη Χανιόπορτα. Η μεγάλη  παρέμβαση ανάπλασης στην οδό Καλοκαιρινού, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος θα ακολουθήσει το μοτίβο της Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρχει ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Η παρέμβαση αυτή όπως σημειώνει έρχεται να αναβαθμίσει με ποιοτικά χαρακτηριστικά μια σπουδαία ιστορική αρτηρία της πόλης, και να τονώσει αποφασιστικά τον εμπορικό χαρακτήρα της μέσα από την υπεραξία που θα πάρουν τα ακίνητα της περιοχής μετά την παρέμβαση ανάπλασης.  Με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας προχώρησε η ωρίμανσης της μελέτης δρομολογήθηκε η δημοπράτηση της και παράλληλα διασφαλίστηκε η αναγκαία αδειοδότηση από το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει