Το Leader αλλάζει τους όρους ανάπτυξης στη Μεσσαρά

253

Με δεκατρία έργα δημόσιου χαρακτήρα το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και δεκαοκτώ έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, δημόσιας δαπάνης το κόστος των οποίων υπολογίζεται πάνω από 3,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εντάχθηκαν στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Μεσσαράς της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, αλλάζουν οι όροι ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσσαράς.

Ειδικότερα, σε ανοικτή εκδήλωση που έγινε προχθές το βράδυ παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη στις Μοίρες, παρουσιάστηκε όλο το πλαίσιο των έργων που δρομολογούνται.

Πρόκειται για δεκατρία έργα δημόσιου χαρακτήρα συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεκαοκτώ έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, δημόσιας δαπάνης πάνω από 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Αρναουτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα τόσο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, όσο και της Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής και στην ενίσχυση του κοινωνικού και κοινωνικού κεφαλαίου.  Από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος μίλησε εκτενώς για το έργο της Μητρόπολης, που έχει ενισχυθεί με την ένταξη σε προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης και της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ.Μανόλης Κοκοσάλης και οι δήμαρχοι Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και Γόρτυνας κ. Ελευθέριος Κοκολάκης.

Η ενημέρωση των επενδυτών έγινε από τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ.Γιώργο Μαυρογιάννη και τη συντονίστρια του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Μεσσαράς κα Ρίτσα Μυκωνιάτη. Για τον ρόλο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020  μίλησε το στέλεχος Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΥΕ ΠΑΑ  κα Μαρία Χαχαριδάκη και εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής ΕΠ Κρήτης ο προϊστάμενος της Μονάδας Α’ κ. Ιωάννης Μπαλαντινάκης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση δύο δημόσιων έργων που εντάσσονται και θα υλοποιηθούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το Πρότυπο Αθλητικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας, που αφορά στην αποκατάσταση του Ηγουμενείου της Μονής Απεζανών, το οποίο θα φιλοξενήσει εικονική έκθεση (virtual reality) κειμηλίων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει