Ματαιώνεται λόγω κοροναϊού η ετήσια εμποροπανήγυρη στη Βόνη

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

501

Διαφορετικό θα είναι φέτος το πανηγυρι της  Αγίας Μαρίνας στην Βόνη, που κάθε χρόνο την παραμονή και ανήμερα της εορτής στις 17 Ιουλίου,συγκεντρώνει χιλιάδες πιστούς που συρρέουν στην Χάρη της, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο του νησιού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, αποφάσισε      την  ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κατά την περίοδο της εορτής της Αγίας Μαρίνας στην κοινότητα Βόνης παράλληλα με το θρησκευτικό πανηγύρι.

Η απόφαση ελήφθη  μετά από αξιολόγηση των    ειδικών συνθήκών που επικρατούν φέτος ως προς τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών και   με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κοροναϊού και την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Ως εκ τούτου, φέτος δεν θα χορηγηθούν από το Δήμο εγκρίσεις σε μικροπωλητές και εμπόρους για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προκειμένου – με τον τρόπο αυτό – να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το θρησκευτικό πανηγύρι της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη θα διεξαχθεί κανονικά και σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και την Αστυνομία θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την οργανωμένη προσέλευση και αποχώρηση των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης «το Δ.Σ. του Δήμου μας έλαβε μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη μη υλοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης στην κοινότητα Βόνης με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, προτάσσοντας την προστασία της υγείας του πληθυσμού και αναγνωρίζοντας ότι αυτή μας η απόφαση θα έχει μια οικονομική συνέπεια τόσο για τον ίδιο το Δήμο όσο και για τους πωλητές που θα συμμετείχαν σε αυτή. Ωστόσο, ο Δήμος οφείλει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα και να βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω απ’ όλα, μη επηρεάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει