Γιατί το Συμβούλιο Εφετών έστειλε πίσω στη φυλακή τον Ν. Σειραγάκη

307

Έγκλειστος ξανά στις φυλακές Γρεβενών είναι και πάλι από το απόγευμα της Παρασκευής ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο (Συμβούλιο Εφετών), έκρινε και έκανε δεκτή την έφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας κατά του βουλεύματος με το οποίο ο παιδεραστής είχε αποφυλακιστεί με όρους.

Σύμφωνα με τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», με βάση  το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου που εξέτασε την έφεση, ο παιδεραστής δεν πληρούσε στην πραγματικότητα τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την υφ’ όρων απόλυση καταδίκου από τις φυλακές.

Κατά πληροφορίες, το συμβούλιο φέρεται να έκρινε ότι ο παιδεραστής δεν μεταμέλησε για τις κακουργηματικές πράξεις του και ότι η «καλή συμπεριφορά» που επέδειξε εντός των φυλακών δεν ήταν ειλικρινής αλλά προσποιητή με στόχο να αποφυλακιστεί συντομότερα.

Ο παιδεραστής είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε δεύτερο βαθμό, το 2016, σε κάθειρξη 401 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη). Έχοντας συλληφθεί το 2011, εξέτισε μόλις 7 χρόνια και 10 μήνες στις φυλακές και αποφυλακίστηκε με όρους στις 22 Απριλίου 2020 χάρη στον γνωστό νόμο Παρασκευόπουλου.

Τον σάλο και την οργή που προκάλεσε η είδηση της αποφυλάκισης του, οι αντιδράσεις του νομικού κόσμου και ιδιαίτερα του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου τα μέλη του οποίου παραστάθηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες στην δίκη Σειραγάκη συμβάλλοντας καθοριστικά στην καταδίκη του, διαδέχτηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε να εξεταστεί εξονυχιστικά η απόφαση αποφυλάκισης του παιδεραστή. Εξετάζοντας στη συνέχεια την απόφαση ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί με όρους.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε προ εικοσαημέρου, παρουσία του Σειραγάκη όπου παρείχε τις δικές του εξηγήσεις, και έκρινε την έφεση. Χθες, εξεδόθη το νέο βούλευμα με βάση το οποίο ο Σειραγάκης έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του. Το βούλευμα κοινοποιήθηκε στους δικηγόρους του που τον ενημέρωσαν σχετικά και πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κατά πληροφορίες παραδόθηκε ο ίδιος σε Αστυνομικό Τμήμα περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει