Αρωγός των Δήμων της Κρήτης η “Εύξεινη Πόλη”

131

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ)  «Εύξεινη Πόλη» και της ΠΕΔ Κρήτης. Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν από πλευρά ΠΕΔ ο πρόεδρος κ. Γ. Κουράκης, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Ζ. Καλογεράκης και από πλευρά ΕΟΕΣ ο πρόεδρος του Ομίλου και δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης  κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος μαζί με  τον γενικό γραμματέα του ΕΟΕΣ κ. Μ. Χρηστάκης.

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Έυξεινη Πόλη» αποτελεί ένα ευρωπαϊκό οργανισμό που στοχεύει στην κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των περιοχών καθώς επίσης και στη διαχείριση  έργων εδαφικής συνεργασίας (Διασυνοριακά, Διαπεριφερειακά, Διακρατικά κλπ).

Προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η συνεργασία των δύο πλευρών αποφασίστηκε να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση Γραφείο του ΕΟΕΣ στην ΠΕΔ που θα ασχολείται με την προσέλκυση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Δήμων του νησιού μας αλλά και τη διεύρυνση της δικτύωσης των Δήμων της Κρήτης με φορείς της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΕΟΕΣ συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκη επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει