25άρα πισίνα στο “Λίντο” τώρα η προτεραιότητα!

“ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ” ΛΕΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΗ

261

Να φτιαχτεί ένα αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης στο χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου στο “Λίντο” είναι πλέον η πρωταρχική σκέψη και θέληση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κατόπιν το νέο κλειστό κολυμβητήριο στην περιοχή του Άι Γιάννη στην Κνωσό!

Αυτό φάνηκε σιτς συνεντεύξεις που έδωσε τις προηγούμενες μέρες στο Creta TV αρχικά και στο Ράδιο Κρήτη κατόπιν.

Και όταν του τίθεται το ερώτημα “γιατί αυτή η αλλαγή προτεραιοτήτων” φέρνει ως παράδειγμα το αεροδρόμιο Καστελλίου! “Στο όνομα του νέου που έρχεται (σ.σ. κολυμβητήριο κλειστό) δεν πρέπει να αφήσουμε το υφιστάμενο να διαλυθεί.

Όπως και το αεροδρόμιο Καστελλίου γίνεται αλλά και το υπάρχον βελτιώνεται” δήλωσε με έμφαση και στις δύο συνεντεύξεις του με τον Δήμο Ηρακλείου ακόμα να μην έχει επίσημα ανακοινώσει ότι δίνει το χώρο στον Άι Γιάννη για κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου.

“Το κλειστό κολυμβητήριο θα πάρει χρόνια για να υλοποιηθεί στον Άι Γιάννη. Άρα θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για το υπάρχον. Αργότερα θα λειτουργούν παράλληλα” εξηγεί κάνοντας όμως τους Ηρακλειώτες που πίστεψαν για γρήγορο χρονοδιάγραμμα κατασκευής κλειστού κολυμβητηρίου να προσγειώνονται… ανώμαλα!

Στην… νέα ατζέντα έργων, λοιπόν, εκτός από το να μπει στέγαστρο με φωτοβολταϊκά στο υπάρχον ανοιχτό κολυμβητήριο, έχουν ξεκινήσει τα σχέδια για “κατασκευή πισίνας (ανοιχτής) 33χ25 μέτρα δίπλα στην μεγάλη που θα βοηθήσει τις ανάγκες των σωματείων δημοπρατείται ο μηχανολογικός εξοπλισμός της 50άρας πισίνας και επίσης θα γίνει ένα κλειστό προπονητήριο δίπλα στο “Λίντο” για βόλεϊ και μπάσκετ τονίζει ο κ. Αυγενάκης που βλέπει τις εργασίες αλλαγής ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας να προχωρούν.

Στο χώρο αυτό το 1991 (φωτό) είχαν μπει μπουλντόζες προκειμένου να γίνουν έργα για να σκεπαστεί η υπάρχουσα πισίνα. Σωματεία αντέδρασαν, το έργο δεν έγινε και τώρα επανέρχεται δυναμικά το σκέπαστρο αλλά και 25αρα. Λέτε;
Στο χώρο αυτό το 1991 (φωτό) είχαν μπει μπουλντόζες προκειμένου να γίνουν έργα για να σκεπαστεί η υπάρχουσα πισίνα. Σωματεία αντέδρασαν, το έργο δεν έγινε και τώρα επανέρχεται δυναμικά το σκέπαστρο αλλά και 25αρα. Λέτε;

Προχωρά όμως η… σκέψη για αξιοποίηση της πισίνας στην πρώην αμερικανική βάση που ναι μεν κατασκευάστηκε το 2001 αλλά ποτέ δεν λειτούργησε.  “Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και ο ευρύτερος χώρος είναι προς αξιοποίηση. Είναι όμως κρίμα να μην αξιοποιήσουμε το κολυμβητήριο.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να αναλάβουμε τη διαχείριση του κολυμβητηρίου και να προχωρήσουμε σε μελέτες για την αξιοποίησή του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Όσον αφορά το κλειστό ξιφασκίας στη Μεσσαρά είπε ότι δουλεύεται η προμελέτη και το έργο θα γίνει στην Πόμπια. Επίσης σημείωσε ότι ένα από τα τρία αθλητικά σχολεία που θα επαναλειτουργήσουν στη χώρα θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο.

 

Καμόρα στο ποδόσφαιρο

«Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο, ότι θα είμαι υπουργός όλου του αθλητισμού και όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Μέριμνά μας είναι πάνω από όλα και πριν από όλα οι αθλητές. Ακολουθούν οι παράγοντες και οι υπόλοιποι φορείς» είπε στο ράδιο Κρήτη.

Ο κ. Αυγενάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε λόγο για νοοτροπίες καμόρα και για σαπίλα. Μάλιστα τόνισε πως όταν ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο κάνεις δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των ερασιτεχνικών Σωματείων.

Το ξεκαθάρισμα στο μητρώο του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα δώσει τη δυνατότητα στα πραγματικά σωματεία να έχουν λόγο για την επόμενη μέρα και να εκφράζουν τις θέσεις τους στην εκλογή των οργάνων, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει