ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μετέφεραν απόγνωση, εισέπραξαν κατανόηση

183

Περίσσευμα κατανόησης στις αντιδράσεις των γονέων και διαβεβαιώσεις ότι εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες για να λυθεί το εκρηκτικό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δίχρονη προσχολική αγωγή εισέπραξε χθες από τη Λότζια  αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Κουτσαυτάκη, που  συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αγγελάκη.

Όπως έχει γράψει η «Π», περισσότερα από 550 παιδιά, που δια νόμου εντάσσονται στη δίχρονη προσχολική αγωγή, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός σχολικού πλαισίου επειδή δεν θα είναι έτοιμες οι 32 προκατασκευασμένες αίθουσες που πρέπει να έχουν τοποθετηθεί τον Σεπτέμβρη στα σχολεία για να φιλοξενηθούν τα παιδιά.

Τις 22 αίθουσες έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν οι Κτηριακές Υποδομές και τις 10 ο Δήμος Ηρακλείου, που όμως είναι ανέτοιμος, με αποτέλεσμα να συζητούνται εναλλακτικά σενάρια. Ο πρόεδρος της  Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου κ. Π.Κουτσαυτάκης ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που νομοθέτησαν και δε διέθεσαν ούτε ένα ευρώ και της δημοτικής Αρχής που 3 χρόνια τώρα δεν προχώρησε ουσιαστικά σε καμία ενέργεια.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «μεταφέραμε την απόγνωση εκατοντάδων γονιών που δε γνωρίζουν πού θα είναι τα παιδιά τους τον Σεπτέμβρη, άλλων που τους είπαν ότι θα πάνε σε σχολείο που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και άλλων που τους είπαν ότι θα πάνε σε σχολείο πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Επιμείναμε στην ανάγκη να βρεθεί λύση και να τρέξουν οι διαδικασίες, ώστε τον Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα.

Σε κάθε περίπτωση, ζητήσαμε, με ευθύνη του Δήμου, όλοι οι γονείς των προνηπίων να μπορούν να κάνουν αίτηση για να πάρουν voucher για τους παιδικούς σταθμούς, καθώς επίσης και να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Σε σχέση με τη σχολική καθαριότητα αναδείξαμε την ανάγκη για άμεσους μαζικούς διορισμούς, ώστε τον Σεπτέμβρη να βρεθούμε έτοιμοι για να μην επαναληφθούν αυτά που έγιναν στην επανέναρξη των σχολείων που οι σχολικές επιτροπές έψαχναν στο παρά πέντε καθαρίστριες για τα νηπιαγωγεία.

Ημίμετρα, όπως αυτά του προηγούμενου διαστήματος με τη  μεταφορά των καθαριστριών της πρωτοβάθμιας στη δευτεροβάθμια (καταστρατηγώντας μάλιστα και τους όρους εργασίας τους) ή εργολαβίες καθαριότητας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την είσοδο εργολάβων καθαριότητας στα σχολεία.

Ζητήσαμε ο Δήμος να καλύψει διατροφικές ανάγκες, μπουκάλια με νερό αν τα κυλικεία είναι κλειστά τον Σεπτέμβρη. Επίσης χρειάζεται να ξεκινήσουν από σήμερα διαδικασίες μαζικών μόνιμων διορισμών, τουλάχιστον των χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που βρίσκονται τώρα στα σχολεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει