Είκοσι επτά νέα κρούσματα κοροναϊού

230

Συνολικά 27 είναι τα νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Από αυτά, τα 14 εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.589 από τα οποία το 54.7 % αφορά σε άνδρες.

Μεταξύ των 27 νέων κρουσμάτων, υπάρχουν και τρία «εισαγόμενα», τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο.

Μεταξύ των 14 «εισαγόμενων κρουσμάτων» ειδικότερα τρία έχουν εντοπιστεί στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

Συνολικά, τα 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους ασθενείς 10 είναι εκείνοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι 59 ετών. Το 40.0% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας παράλληλα, περιλαμβάνεται και ο θάνατος της 83χρονης, το απόγευμα της Δευτέρας, με τον οποίο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα έφτασε στους 193. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών  ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, σε σχέση με την Κρήτη, σήμερα αναμένονται σχετικές εξετάσεις αναφορικά με το ζευγάρι των τουριστών που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο έφθασε στην Κρήτη μέσω Καρπάθου.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του, ενώ σήμερα πρόκειται να δώσει δείγμα προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει