ΔΕΥΑΗ: Αφαιρούν τα υδρόμετρα των καταναλωτών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

1,275

«Καμπανάκι» για δεκάδες οφειλέτες απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ, καθώς η Δημοτική Επιχείριση, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση αφαίρεσης υδρομέτρων τόσο στην πόλη, όσο και στην ενδοχώρα του δήμου όπου δρομολογούνται διακοπές   συνδέσεων άρδευσης.

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Επιχείρησης προβλέπει ότι το νερό θα κόβεται σε όσους χρωστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και το υδρόμετρο που θα αφαιρείται θα επιστρέφει μόνο όταν γίνει κάποιος διακανονισμός ή αποπληρωμή του χρέους.

Το όλο θέμα αναμένεται να ανάψει «φωτιές» στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς ολόκληρη η κοινωνία βουλιάζει στη δύνη των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η οποία διαδέχτηκε την οικονομική κρίση.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γ.Βουρεξάκης, σε όλη την περίοδο της καραντίνας του κοροναϊού, η δημοτική επιχείρηση έδειξε κατανόηση αντιλαμβανόμενη τις πρωτόγνωρες ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε όλο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, μετά τη λήξη της καραντίνας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα σκληρή πραγματικότητα που είναι εξαιρετικά επιζήμια για τη ΔΕΥΑΗ, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν αποκατασταθούν τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν με όσους δεν πληρώνουν.

Ο ίδιος σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα τόσο με μεμονωμένα άτομα που έχουν ξεχάσει να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ αλλά και με πολυκατοικίες όπου υπάρχουν οφειλές της τάξεως των 13.000 ευρώ.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην πραγματικότητα αυτή ούτε να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχει. Είναι αναγκαστικό το μέτρο της διακοπής της υδροδότησης, το οποίο μπορεί να αναστείλει κάθε πολίτης εφόσον προχωρήσει σε μια ρύθμιση της οφειλής του.

Όπως εξηγεί ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, επειδή μιλάμε για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό είναι λογικό ότι προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε για να διευκολύνουμε τον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους πολίτες με κάθε μέσο, και μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, όπου οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια βοηθούν αποτελεσματικά τη ΔΕΥΑΗ σε σχέση με την αντιμετώπιση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των πολιτών και ειδικά στην άρδευση.

Ο ίδιος σημειώνει ότι για τη Δημοτική Αρχή είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα  να ασκούνται πιέσεις στους πολίτες για να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή δεν έχουμε το περιθώριο να διαιωνίζουμε το πρόβλημα των  ανείσπρακτων  οφειλών, διότι η  δυσχερής κατάσταση της Δημοτική Επιχείρησης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κατεύθυνση αυτή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει