ΡΟΥΣΣΟΧΩΡΙΑ: Η εκκλησία θα επιχωματιστεί

1,911

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στο υπό διαμόρφωση νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί. Αυτό τουλάχιστον διεκδίκησαν και κατάφεραν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι στο έργο, κανείς εκ των οποίων δεν δέχθηκε να το κατεδαφίσει.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής εντός του χώρου που διαμορφώνεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου, είχε αποτελέσει πεδίο διαμάχης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και των κατοίκων των Ρουσσοχωρίων.

Γνωρίζοντας πως το εξωκλήσι θα πρέπει να κατεδαφιστεί, η κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πριν από έναν μήνα την τελευταία λειτουργία στον ναό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, αλλά και του εφημέριου των Ρουσσοχωρίων πατέρα Πέτρου.

Αμέσως μετά τη Λειτουργία απομακρύνθηκαν το τέμπλο, οι εικόνες και τα υπόλοιπα λειτουργικά σκεύη της εκκλησίας μαζί με τα οστά από την Αγία Τράπεζα.

Μετά από την τελευταία θεία λειτουργία ωστόσο, η εταιρεία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να προχωρήσουν στην κατεδάφιση της εκκλησίας. Κανένας όμως από τους υπαλλήλους δεν δέχθηκε να υλοποιήσει την ενέργεια με όλους να τονίζουν πως δεν μπορούν να πάρουν πάνω τους το κρίμα της καταστροφής. Η εταιρεία αναγκάστηκε να υποχωρήσει ως προς τις διεκδικήσεις της και έτσι τελικά, η εκκλησία δεν θα κατεδαφιστεί, αλλά θα τοποθετηθούν μπάζα πάνω από αυτή και θα επιχωματιστεί.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι μπορεί να δημιουργήσει νέα εκκλησία στον χώρο του αεροδρομίου, ωστόσο οι κάτοικοι των Ρουσσοχωρίων έχουν ζητήσει αν και εφόσον η εταιρεία προχωρήσει στην ανακατασκευή, αυτή να γίνει σε χώρο στο χωριό που θα υποδείξουν οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται ότι το εξωκκλήσι δεν θα καταστραφεί, χάρις στην πίστη των εργαζόμενων στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δεχθούν πως θα συμβάλουν στην καταστροφή οποιουδήποτε μικρού ή μεγαλύτερου ναού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει