ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ: Υποδέχθηκαν τους πρώτους πελάτες και ελπίζουν σε περισσότερους

215

Τους πρώτους χαρούμενους πελάτες της που αρχίζουν τις διακοπές τους στην Κρήτη υποδέχθηκαν χθες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, οι εργαζόμενοι των λίγων ξενοδοχείων που άρχισαν τη λειτουργία τους με πολύ χαμηλές πληρότητες αλλά αισιοδοξία ότι η κίνηση σταδιακά θα αρχίσει να αυξάνεται. “Βλέποντας και κάνοντας” λένε οι φορείς του τουρισμού.

“Αρχίζουμε να  προσαρμοζόμαστε”

“Σε 3-4 ημέρες θα έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα” είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, σημειώνοντας ότι το προσωπικό είναι λίγο αμήχανο, αλλά οι τουρίστες δεν ανησυχούν ούτε διαμαρτυρήθηκαν για κάτι.

“Δεν είχαμε παράπονα ούτε για τη φόρμα εντοπισμού που πρέπει να συμπληρώσουν ούτε για το τεστ στο οποίο κάποιοι υποβλήθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αντίθετα, μας είπαν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τα θεωρούν λογικά” σημείωσε.

“Προς στιγμήν έχουμε ελάχιστο κόσμο και ελάχιστα ξενοδοχεία ανοικτά” σημείωσε ο Δημήτρης Κουμπαράκης, πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, αναφέροντας ότι τώρα οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 5%.

“Ελπίζουμε όλα να πάνε καλύτερα, με περισσότερο κόσμο και χωρίς προβλήματα” σχολίασε επισημαίνοντας ότι κάποιες καθυστερήσεις στα τεστ Covid που γίνονται στο αεροδρόμιο πρέπει να  αντιμετωπιστούν.

Τεστ σε ολόκληρο το αεροπλάνο

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στο τεστ Covid-19 υποβλήθηκαν όλοι οι επιβάτες (140 άτομα) αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο Ηράκλειο από το Βουκουρέστι.

“Όσο αυξάνεται η κίνηση πρέπει να αυξηθούν και τα κλιμάκια που κάνουν τεστ στους επιβάτες, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία  στον κόσμο” μας είπε ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, σημειώνοντας: “Αν δεν θέλουμε να χάσουμε το παιχνίδι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τίποτα με προχειρότητα.

Πρέπει να βρεθεί λύση και με τα Covid hotels. Η συγκυρία αυτή χρειάζεται επιπλέον σοβαρότητα και επαγγελματισμό από όλους”.

Έρχονται με χαρά και χαμόγελο

Ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα Γιώργος Δήμας μάς είπε: “Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. Το θετικό είναι ότι τα πρώτα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα και οι επιβάτες έρχονται με χαρά και χαμόγελο. Ελπίζουμε όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει