ΤΟ LOCKDOWN… ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ: Δραματικός Ιούνιος για το λιμάνι του Ηρακλείου

215

Κατακόρυφη είναι η μείωση των επιβατών και στο λιμάνι του Ηρακλείου τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019!

Πέρυσι τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού οι αφίξεις από τα πλοία της γραμμής Ηράκλειο – Πειραιάς, τα τρία ταχύπλοα που «έπιαναν» Κυκλάδες κι ένα συμβατικό επίσης που είχε προορισμό νησιά των Κυκλάδων  ήταν 173.069.

Επίσης, το ίδιο διάστημα οι επιβάτες από τα συνολικά 18 κρουαζιερόπλοια που «έδεσαν» στο Ηράκλειο ήταν 23.762.

Φέτος τα νούμερα δείχνουν την τραγική πραγματικότητα.

Αν και ακόμα και δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της κίνησης, υπολογίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου ταξίδευαν προς το Ηράκλειο και αναχωρούσαν από το λιμάνι μάξιμουμ 900 με 1.000 άτομα.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τις διαφορές και τη μείωση στην κίνηση των επιβατών. Μάλιστα, ο αριθμός 900 με 1.000 άτομα με τα πλοία της γραμμής αφορούσαν στις τελευταίες ημέρες. Το προηγούμενο διάστημα και αμέσως μετά την άρση του lockdown η κίνηση στα πλοία ήταν δραματική.

Τα πλοία της γραμμής στα πρώτα τους δρομολόγια μετέφεραν ημερησίως- σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία, περίπου 100 άτομα.

Σταδιακά υπήρξε αύξηση επιβατών, περίπου 500 με 600 άτομα από το κάθε πλοίο, με κορύφωση τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου που… «εκτοξεύθηκαν» στα 900 με 1.000 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα προς έγκριση για τη δρομολόγηση τις επόμενες ημέρες ταχύπλοου που θα εκτελεί δρομολόγια για Κυκλάδες κι ενός ακόμη πλοίου που θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα για τη Σαντορίνη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει