Τηλεδιάσκεψη για τον εθελοντισμό

157

Τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο σύστασης του «Κέντρου Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της εντεταλμένης συμβούλου εθελοντισμού Γεωργίας Μηλάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Χανίων, Καντάνου Σελίνου, Κισάμου, Αμαρίου, Πλατανιά, Μαλεβιζίου, Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου των φορέων εθελοντισμού και της Τράπεζας εθελοντικών δράσεων και έργων καθώς και οι διαπιστωμένες αναγκαιότητες σε επίπεδο δήμων και Περιφέρειας.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κα Γεωργία Μηλάκη, τόνισε μεταξύ άλλων πως «στην Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί ηθική και ουσιαστική δέσμευσή μας να ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό και να στηρίξουμε τις εθελοντικές οργανώσεις και τις εθελοντικές δράσεις, ενώ είμαστε υπερήφανοι που τούτο αποτυπώνεται καθημερινά σε όλους τους τομείς ανάπτυξης μας, αντανακλώντας τον χαρακτήρα της κοινωνίας της Κρήτης, τον χαρακτήρα της πολιτικής μας και την ισχυρή σχέση αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, στην οποία σκοπεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω».

Η προσαρμοσμένη στις ανάγκες στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων, η συνδρομή στην αύξηση της επάρκειάς τους για την οργάνωση δράσεων, για τη διαχείριση σχεδίων κινδύνου καθώς και τη δικτύωσή τους αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

«Με την ελπίδα  ότι εάν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση, η επιστημονική κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα, είμαστε σίγουροι για την άριστη και γόνιμη συνεργασία για την ανάδειξη της εθελοντικής δράσης που αναπτύσσεται στην Κρήτη σε όλους τους τομείς», τονίζει η κ. Μηλάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει