ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: “Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εποχικά εργαζομένων”

110

Να σταματήσει ο εμπαιγμός της κυβέρνησης στους εποχικά εργαζομένους, στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά λεωφορεία, στον επισιτισμό και στην εστίαση ζητά με ερώτησή του προς τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τουρισμού και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει πως «αν και σήμερα (σ.σ. χθες), σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ  θα ξεκινούσε η διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά στον μήνα Ιούνιο, η Κυβέρνηση με νεότερη ανακοίνωση της μεταθέτει το χρονοδιάγραμμα στις 7 Ιουλίου.

Η εξέλιξη αυτή εγείρει θύελλα αντιδράσεων  στους εργαζόμενους αλλά και στις οικογένειές τους, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Επιπλέον, για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα έπρεπε να έχει ανοίξει από τις 15/06 και παρήλθε άπρακτος ήδη μισός μήνας.

Επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό της Κυβέρνησης, επειδή, εξαιτίας της μετατόπισης της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων  χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία θα πάρουν, όπως φαίνεται  τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου, γεγονός που συνιστά άλλη μια αστοχία της Κυβέρνησης, επειδή διαπιστώνουμε σοβαρές καθυστερήσεις,  με ευθύνη της Κυβέρνησης» στη συνέχεια, ρωτά τους υπουργούς:  «Για ποιο λόγο δεν ξεκίνησε σήμερα (χθες) η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, όπως είχε νομοθετηθεί;

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ανοίξει η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα και να πληρωθούν άμεσα τα 534 Ευρώ οι εργαζόμενοι σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία;

Πότε επιτέλους θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο;».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει