ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: Με τη βούλα ΟΦΗ και Εργοτέλης στην Α’ Εθνική

132

Την αναμενόμενη αναδιάρθρωση των Γυναικείων πρωταθλημάτων ενόψει της νέας περιόδου, ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ.

Στην Α’ Εθνική δημιουργούνται πλέον δύο όμιλοι με 11 ομάδες ο καθένας, με τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη να συμμετέχουν στο Νότιο.

Η αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας από 12 σε 22 (λόγω της μη ολοκλήρωσης των φετινών πρωταθλημάτων), έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και αναμφίβολα υποβαθμίζει το προϊόν, ωστόσο τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από 12 σε 22 και δημιουργία δύο Ομίλων.

2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.

3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα ομάδων και συγκεκριμένα:

α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος – 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι 6 ομάδες και

β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στην Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις ομάδες (σ.σ. από την Περιφέρεια Κρήτης ανεβαίνει η Βασίλισσα Νότου.

4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει