ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; Κατάσταση πανικού για τα νηπιαγωγεία

535

Με ένα “θα” και ένα “ελπίζω” θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι οι γονείς των τετράχρονων στο Ηράκλειο. Η κατανομή των παιδιών έχει γίνει ήδη σε κτήρια που όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αφού δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ούτε μία από τις 32 προκάτ αίθουσες που χρειάζεται ο Δήμος Ηρακλείου για να εφαρμοστεί το μέτρο της δίχρονης προσχολικής αγωγής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης
Ο κ. Αγγελάκης

Μόλις χθες το Υπουργείο Παιδείας έστειλε στον Δήμο Ηρακλείου την έγκριση των δέκα αιθουσών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ ως το τέλος της βδομάδας αναμένεται να υπάρξει ο ανάδοχος από τις Κτιριακές Υποδομές για τις υπόλοιπες 22 αίθουσες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Αγγελάκη, όλες οι αίθουσες αναμένεται να είναι έτοιμες ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι φέτος η σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος”, κ. Γιώργος Μακράκης, αναφέρει ότι οι γονείς είναι σε κατάσταση πανικού, η κατανομή έχει γίνει σε υποδομές που είναι ανύπαρκτες και αν κάτι πάει στραβά, θα πρέπει να μοιραστούν και πάλι τα παιδιά το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», κ. Γιώργος Μακράκης
Ο κ. Μακράκης

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η πρόταση για τη δημιουργία παραρτημάτων σε Νηπιαγωγεία του Ηρακλείου.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λοιπόν, θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο ένα επιπλέον τμήμα ως παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Αλικαρνασσού στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Ν. Αλικαρνασσού, δύο επιπλέον τμήματα για το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Αλικαρνασσού στον ίδιο χώρο, τέσσερα επιπλέον τμήματα ως παράρτημα του 53ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου σε προκάτ αίθουσες που θα τοποθετηθούν στο Ο.Τ. 28, τρία τμήματα για το 60ο Νηπιαγωγείο σε προκάτ αίθουσες που θα τοποθετηθούν στο Ο.Τ. 582, τριών επιπλέον τμημάτων ως παράρτημα του 70ου Νηπιαγωγείου σε προκάτ αίθουσες στο Ο.Τ. 582 και ενός επιπλέον τμήματος ως παράρτημα του Νηπιαγωγείου Βενεράτου στο πρώην Δημοτικό σχολείο Αυγενικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει