Μέχρι σήμερα η υποβολή δηλώσεων για τα μειωμένα ενοίκια

182

Πάνω από 220.000 ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν κάνει μέχρι και προχθες το βράδυ δήλωση Covid στην Εφορία, διότι είδαν τα ενοίκια που εισέπρατταν να κουρεύονται κατά 40%, λόγω της πανδημίας.

Οι φορολογούμενοι αυτοί αλλά και όσοι σπεύσουν μέχρι σήμερα  Τετάρτη να υποβάλουν δήλωση για τα «χαμένα» ενοίκια θα έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί συμψηφίζοντάς τη με το φόρο εισοδήματος ή και τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος.

Η χασούρα περιορίζεται ακόμα περισσότερο για τους ιδιοκτήτες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πληρώνουν στην ώρα τους φόρους όπως φόρο κληρονομιάς ή τις δόσεις μιας ρυθμισμένης οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου 25% στα ποσά που έχουν εμπρόθεσμα πληρώσει. Το μέτρο αυτό ισχύει για τις δόσεις που εξοφλούνται τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και ανάλογα με τους μήνες που έχουν εισπράξεις το 60% των ενοικίων από τους μισθωτές.

Η δήλωση Covid θα πρέπει να υποβληθεί από τους εκμισθωτές μέχρι αύριο 1η Ιουλίου ενώ οι ενοικιαστές θα πρέπει να αποδεχθούν τη δήλωση των ιδιοκτητών έως τις 6 Ιουλίου. Στη συνέχεια η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στους συμψηφισμούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει