Εθελοντικός καθαρισμός από την Πολιτική Προστασία

114

Συνεχίζει τις εθελοντικές παρεμβάσεις της σε όλη την Κρήτη, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά από τη δράση καθαρισμού στη λίμνη της Αγυιάς στα Χανιά, επόμενοι σταθμοί είναι το δασάκι του Αφραθιά το Σάββατο 4 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί, με παράλληλη δράση στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.

Τόσο το φοινικόδασος στον Αφραθιά όσο και το μονοπάτι της λίμνης Ζαρού, αποτελούν περιοχές απαράμιλλου κάλους και έχουν μοναδικό φυσικό πλούτο.  Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης των περιοχών αυτών, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους πυρκαγιάς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάδειξη-διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.

Στην εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών-εθελοντών, αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς θα γίνει χρήση μηχανημάτων καθαρισμού.

Για τον λόγο αυτό προσκαλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6977-572123 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 22:00) ή στο email: [email protected],  όπου θα δίνονται οι πληροφορίες για τα σημεία συνάντησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει