Ζωοκλοπή και επιδοτήσεις

203

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ζωοκλοπής που επίσης «γεννά» πολλά κακά και εντάσεις. «Δεν γίνεται να συνεχίζεται η ζωοκλοπή και η βεντέτα.

Εξελισσόμαστε» διαμήνυσε  ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ήδη εξετάζουν πώς θα αυστηροποιήσουν νομοθετικά τις κυρώσεις σε βάρος όσων διαπράττουν το αδίκημα.

Μεγάλη η συζήτηση  και για τις επιδοτήσεις. Φέρεται μάλιστα να υπήρξε μικρό-ένταση μεταξύ παρευρισκόμενων με αφορμή τοποθέτηση για τη συσχέτιση του χρήματος με την παραβατικότητα.

Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ νέου η διάταξη εκείνη που προβλέπει «επιδότηση γιοκ» σε περίπτωση ζωοκλοπής.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός εκείνος που θα διασφαλίζει ότι επιδοτήσεις θα λαμβάνουν μόνο όσοι πραγματικά τις δικαιούνται.

Ο υπουργός απεύθυνε κάλεσμα, ώστε να τερματιστούν επιτέλους αντιλήψεις και συμπεριφορές που δικαιολογούν την  επιβολή του ισχυρότερου. «Δεν υπάρχει το δίκαιο του ισχυρότερου.

Υπάρχει το δίκαιο του νόμου» τόνισε, λέγοντας στο ακροατήριο ότι τέτοιες  καταστάσεις και αντιλήψεις ανήκουν σε άλλες εποχές, σε άλλους αιώνες, θυμίζουν «κάποτε στην άγρια δύση» που πήγαιναν πλάτη με πλάτη και τραβούσε το όπλο ο πιο γρήγορος».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει