ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ: Αναπτυξιακό πρόγραμμα με παιδεία και πολιτισμό

218

Να δοθεί έμφαση στην Παιδεία, στον Πολιτισμό και να εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις υποδομές, όπως αυτό της «πράσινης ανάπτυξη» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Ανωγείων παρόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ Αρναουτάκης ζήτησε γι αυτό τη συνεργασία και πολιτική παρέμβαση στην Κυβέρνηση, των κ. κ. Χρυσοχοΐδη και Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης, είναι σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις και έργα υποδομής της Περιφέρειας στην περιοχή Μυλοπόταμου, δίδοντας έμφαση στο οδικό δίκτυο.

Ο περιφερειάρχης στο τέλος της συνάντησης, δήλωσε στα ΜΜΕ: «Ακούστηκαν στη συνάντηση πολύ ενδιαφέρουσες και σωστές προτάσεις και όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε, η τοπική κοινωνία πρώτα απ όλα.

Εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε από τους υπουργούς να βοηθήσουν να εφαρμοστεί και πάλι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα όπως αυτό της «πράσινης ανάπτυξης» που είναι για περιοχές που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα να κάνουμε τα έργα υποδομής που χρειάζονται και να μπορούμε να δώσουμε στην Παιδεία και στον Πολιτισμό αυτά τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν αυτές οι ορεινές περιοχές.

Εμείς είμαστε σε συνεργασίες μαζί με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτούς τους πόρους».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει