Ιεράπετρα: Δύο συλλήψεις για μια χασισοφυτεία 

332

    Έπιασαν 40χρονο, ενώ πήγαινε να ποτίσει τα… δενδρύλλια

Το όνομα του μπλεκόταν κατά καιρούς στις πληροφορίες που έφθαναν στη διάθεση της υπηρεσίας για διάφορες υποθέσεις. Προ διμήνου το Οργανωμένο άρχισε να παρακολουθεί συντονισμένα τις κινήσεις 40χρονου, από χωριό της Ιεράπετρας, ως εμπλεκόμενου σε υπόθεση χασισοφυτείας.

Η ενασχόληση του με την εκχέρσωση κάποιων μικρών εκτάσεων κάτω από πρίνους στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας στάθηκε αφορμή για να τεθεί στοχευμένα υπό παρακολούθηση από τις Αρχές. Όταν πλέον διαπιστώθηκε ότι πράγματι το ..φύτεμα αφορούσε δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, αστυνομικοί της υπηρεσίας σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης αποφάσισαν να προχωρήσουν στο παρασύνθημα και να κλείσουν τη δουλειά. Έπιασαν τον 40χρονο απογευματάκι της Παρασκευής, ενώ πήγαινε να ποτίσει τα δένδρα του. Δεν ήταν πολλά, μόλις 81 αλλά ήταν αρκετά ανεπτυγμένα, άνω των δύο μέτρων, και φυτεμένα ανά δεκάδες.

Αστυνομικοί του Τμήματος Οργανωμένου συνέλαβαν και έναν 24χρονο, συγγενή του 40χρονου, ως εμπλεκόμενο επίσης στην υπόθεση της καλλιέργειας.

Η εμπλοκή του φέρεται να έχει προκύψει στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Ακολούθησε και έρευνα στα σπίτια τους, στο χωριό όπου διαμένουν, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πιστόλι, φυσίγγια, περίπου 40 γραμμάρια τμημάτων δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν στον χώρο της φυτείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει