ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Συνεδριάζει διά ζώσης, αλλά κεκλεισμένων των θυρών

190

Η πρόσληψη 78 ατόμων στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ για έντεκα μήνες, η παράταση του μέτρου του ειδικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΗ για καταναλωτές σε κατάσταση ένδειας και η εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, αναμένεται να συζητηθούν στην αποψινή πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί απόψε κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά από την τετράμηνη καραντίνα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στην ίδια αίθουσα οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι λόγων των μέτρων της πανδημίας θα συνεδριάσουν στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει την 11μηνη πρόσληψη 78 συνολικά ατόμων για τις ανάγκες του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, που κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτικών παιδικών σταθμών, που όπως τονίζεται την επόμενη σχολική περίοδο θα είναι πάρα πολύ αυξημένες.

Αυτό συμβαίνει επειδή αφενός έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που ζητούν να φιλοξενηθούν στα ΚΕΠΑ και αφετέρου επειδή σημειώνονται διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις και εν γένει αποχωρήσεις των μόνιμων υπαλλήλων καθώς και του μεγάλου αριθμού των υπαλλήλων που κάνουν χρήση των αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στο τέλος Ιουλίου λήγουν 59 συμβάσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ σχεδιάζει την πρόσληψη πέντε καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ένα νηπιαγωγό Ειδικής Αγωγής, είκοσι οκτώ βρεφονηπιοκόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, είκοσι πέντε βρεφοκόμων – παιδοκόμων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεκαπέντε εργατών καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Παράταση ειδικού τιμολογίου ύδρευσης

Την παράταση της εφαρμογής του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου ύδρευσης για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ένδειας αποφασίζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΗ, από το 2019 που έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο αυτό 225 δικαιούχοι. Η χρονική παράταση του μέτρου δίδεται στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μετά την πανδημία του κοροναϊού και της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης για έναν σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας.

Τοπικά πολεοδομικά σχέδια

Τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην υποβολή αιτήσεων του προγράμματος εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, αποφασίζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Γ. Καραντινού.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στην «Π» εξηγεί ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου, που ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό. Το πρόγραμμα  ανακουφίζει τη λειτουργία των δήμων, οι οποίοι στερούνται πόρους και προσωπικό και παράλληλα βοηθά και τις πολεοδομικές μελέτες που είναι σε εξέλιξη.

Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια συνιστούν το πιο σημαντικό επίπεδο σχεδιασμού σε επίπεδο δημοτικής ενότητας.

Θεσμοθετηθούν σχέδια χρήσεων γης όπου δεν υπάρχουν ή αναθεωρούν τα ήδη υπάρχοντα και δίδονται κατευθύνσεις ανάπτυξης ανά δημοτική ενότητα. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του χωρικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα της περιοχής του δήμου που έχει επιλεγεί.

Όπως εξηγεί ο κ. Καραντινός, εμείς θέτουμε ως προτεραιότητα στο πλαίσιο του προγράμματος το Ηράκλειο (στα γεωγραφικά όρια του παλιού καποδιστριακού)  και την περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει