Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες με 65% πληρότητα

131

Μετά από σχεδόν 4 μήνες μακριά από τις κινηματογραφικές αίθουσες, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την επαναλειτουργία των κλειστών σινεμά από 1η Ιουλίου με 65% πληρότητα.

Τα θερινά σινεμά λειτουργούν ήδη από την 1η Ιουνίου και τώρα ήρθε η σειρά των κλειστών σινεμά να ανοίξουν ξανά, την 1η Ιουλίου. Η επαναλειτουργία των αιθουσών θα γίνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας που ορίζει το Υπουργείο.

Με βάση τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, η λειτουργία των κινηματογράφων δωδεκάμηνης δραστηριότητας μπορεί να ξεκινήσει ξανά για το κοινό από την 1η Ιουλίου 2020, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική καμπύλη και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Τα  μέτρα είναι ενδεικτικά, δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις και εφαρμόζονται παράλληλα με τα ευρύτερα μέτρα τα οποία ισχύουν.

Για το λόγο αυτό πρέπει  όπως τονίζεται να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση των σχετικών εξελίξεων μέσα από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τα άλλα άτομα.

Ειδικά οι Υπεύθυνοι/Υπεύθυνες των κινηματογράφων θα πρέπει να μεριμνούν για την προστασία των εργαζομένων και των θεατών. Επίσης, να προβούν κατά την κρίση τους στην λήψη επιπλέον μέτρων που συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες ενός χώρου ενδεχομένως απαιτούν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει