ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ενθουσιασμένος από το επενδυτικό κλίμα σε Ελούντα και Άγιο Νικόλαο

1,923

Το νέο boutique hotel “Island Concept” στον Άγιο Νικόλαο, που αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “Elounda Hills” της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Mirum, εγκαινίασε το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ταξίδεψε στο Ηράκλειο με τη σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου και τα παιδιά τους.

Ο ίδιος έγραψε χθες στη σελίδα του στο twitter:

“Αυτό που μου έκανε τεράστια θετική εντύπωση και που εξηγεί την επιτυχία του Αγίου Νικολάου στην Ελούντα -το πιο πυκνό τόπο σε vip δωμάτια στην Ελλάδα- ήταν η απόλυτη σύμπνοια Περιφέρειας/Δήμου και τοπικών βουλευτών (και του βουλευτού Σύριζα κ. Θραψανιώτου) Υπέρ των Επενδύσεων!”

Tη Mirum Hills ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται τέσσερα τουριστικά χωριά στη Μόσχα.

Το νέο boutique hotel “Island Concept” στον Άγιο Νικόλαο
Πρόκειται για μια επένδυση 7 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με το capital.gr, για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του πρώην ξενοδοχείου “Ακρωτήρι”, που βρίσκεται σε έξι στρέμματα στην περιοχή Αλμυρός του Αγίου Νικολάου, απαιτήθηκαν περίπου δύο χρόνια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 7 εκατ. ευρώ (αρχικά η εν λόγω επένδυση είχε υπολογισθεί σε περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Η πλειονότητα των σουιτών διαθέτει ιδιωτική πισίνα, ενώ τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η εταιρεία Aria Hotel που ανήκει στον όμιλο Libra.

“Το Island Concept και κατ’ επέκταση το Elounda Hills θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας”, όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της Mirum Κωνσταντίνος Δέδες.

Στην τελετή των εγκαινίων το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων Νίκος Ματζούφας, ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ανώτερος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Libra Group Michael G. Logothetis κ.ά. Για τη θυγατρική του Libra Group το Island Concept είναι το τέταρτο ξενοδοχείο που διαχειρίζεται στην Κρήτη.

 

Το Elounda Hills

Η κύρια επένδυση, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το θέρετρο Elounda Hills, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αδειοδοτικά με την εξασφάλιση της άδειας δόμησης μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Η ανάπτυξη, σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ) και αντιστοιχεί σε δομήσιμη επιφάνεια 130.000 τ.μ.

Η Mirum Hellas εκτός από το boutique hotel, σχεδιάζει να υλοποιήσει ξενοδοχείο πέντε αστέρων και 200 κλινών και περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Τμήμα ακόμη της επένδυσης αποτελούν 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ., που έχουν ήδη κατασκευαστεί και διατίθενται από 2 έως 11 εκατ. ευρώ καθεμία, αλλά και η βίλα Κούνδουρου που προϋπήρχε στην έκταση και έχει αγοραστεί από τη Mirum Hellas.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει