Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών

106

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Οι Παραολυμπιονίκες μας Γρηγόρης Πολυχρονίδης (πρόεδρος), Μανώλης Στεφανουδάκης (αντιπρόεδρος) και Γιάννης Κωστάκης (γενικός γρμαματέας) παρουσίασαν στον υφυπουργό τις δυσκολίες και τις ανάγκες που έχουν οι αθλητές, καθώς και τη στήριξη που χρειάζονται για να μπορούν να συνεχίσουν να φέρνουν επιτυχίες για την Ελλάδα.

Ανέπτυξαν παράλληλα τον σχεδιασμό των δράσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών για τη διάδοση του Παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα, ενώ έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη για τις δράσεις του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέλυσε από την πλευρά του τη δημιουργία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, για το οποίο το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών εκφράστηκε θετικά.

Συζητήθηκε επίσης η πρόθεση της Πολιτείας για την κατασκευή του πρώτου στη χώρα μας Παραολυμπιακού Κέντρου, που άπαντες συμφώνησαν ότι θα αποτελέσει μία τεράστια επένδυση στον αθλητισμό. Ικανοποιημένοι έμειναν οι Παραολυμπιονίκες και από τη στάση του κ. Αυγενάκη για το θέμα των οικονομικών επιβραβεύσεων στους Έλληνες πρωταθλητές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών χαρακτηρίζει «απαραίτητη την αναβάθμιση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε Υπουργείο Αθλητισμού», προκειμένου να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το αθλητικό κίνημα στη χώρα μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει